Flaut med late menn

- Dagens kvinner skammer seg over late menn som ikke gjør husarbeid, mener Kveldsåpents kvinnepanel.

Far slapper av på sofaen
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Si din mening her!

 

Hvordan står det til med likestillingen i hjemmet når det gjelder fordelingen av husarbeid? Forrige uke fikk Kveldsåpents mannspanel diskutere temaet. Denne uka er det kvinnepanelet som får utrykke sine meninger om dette konfliktfylte temaet.

Pynter på sannheten

Siri Øyslebø Sørensen (27) er panelets yngste deltaker. Hun mener kvinner pynter litt på sannheten om mannens innsats i hjemmet. 

Skuespiller Marianne Meløy

Skuespiller Marianne Meløy

Foto: Per Kristian Johansen / NRK

- Undersøkelser viser at kvinner bruker mer tid på husarbeid enn menn. Kvinner vil så gjerne være likestilte på hjemmebane, derfor framhever de mannens innsats.

- Ja, det er rett og slett flaut å ha en mann som er lat, ler Marianne Meløy.

- Hvem vil ha en slabbedask som ligger på sofaen og som ikke er et moderne menneske? Det er det vel ingen som vil være bekjent av! 

140% husarbeid

Hvem gjør egentlig mest husarbeid? Ifølge psykolog Turid Suzanne Berg-Nielsen (56) er det helt kjønnsuavhengig hvordan vi opplever vår egen innsats.

Vi er flinkere til å se hva den andre ikke gjør, enn å se vårt eget bidrag. - I en husstand tror gjerne begge parter at de gjør 70 % av jobben, sier Berg-Nielsen. Det er dessuten også forskjell på hva slags husarbeid mannen og kvinnen utfører. Mannen styrer helst med maskiner, støvsugeren eller vaskemaskinen, mens kvinnen pynter og danderer. 

Kveldsåpents kvinnepanel

Kjønnsforsker Siri Øyslebø Sørensen og psykolog Turid Suzanne Berg-Nielsen

Foto: May Reppen-Gjelseth / NRK

  

Si din mening her!

 

Hør ukens diskusjon her eller i Kveldsåpent torsdag 20. desember.