NRK Meny
Normal

Festival med 1924-musikk

Risørfestivalen er ikke alene om å satse på musikk fra 1900-tallet i sommer - på Avantifestivalen i Finland fikk publikum bare høre musikk laget i 1924.

Besøkende på Avantifestivalen i Porvoo i Finland har i sommer kunnet virkelig fordype seg i musikken fra 1924. For i år har festivalen kun framført musikk fra nettopp dette året.

Daglig leder Hannelle Merkulla sier valget skyldes festivalens kunstneriske leders store forkjærlighet for årstall.

- Han så at det finnes overraskende mye musikk fra 1924. Det er også musikk som går i svært ulike retninger, sier Merkulla. Mye av musikken har bare det til felles at den er komponert i samme år, utdyper Merkulla.

- Dette er en tid da ideene om mekanikk og utforskning begynte å internaliseres i musikken, og avantgarde og modernitet begynte å gjøre seg gjeldende.

Publikum uteblir

Men om et smalt program fryder entusiastene, så har ikke det store publikummet funnet vegen til Avantifestivalen i Porvoo i år. Festivalens ledelse sier seg bare sånn passe fornøyd med publikumsinteressen for årets festival.

- Vi er ikke helt fornøyd med publikumstallene, selv om enkelte konserter var utsolgt. Det kan også skyldes temperaturer på 10 grader. Flere av de besøkende uttrykte stor begeistring for musikken, sier Merkulla.

Hør radioinnslaget om festivalen som satser på musikk fra 1924