NRK Meny
Normal

Englebesøk i huset

Jesus er veldig snill og følger med meg hver eneste dag! Det sier Tor Heine Rosdahl, som har Williams syndrom.

Tor Heine Rosdahl
Foto: Merkesteinane

Gudstro blant psykisk utviklingshemmede

- Det er veldig viktig å be til Jesus. Jeg ber både når jeg har det bra og vanskelig. Jeg ber klokka halv ett om natta, for da har sjela mi roet seg, sier han. Han har også gjort seg opp en mening om hva som skjer etter døden.

- Jeg blir til engel med to vinger på ryggen. Som engel skal jeg være snill mot andre, og dra på besøk til mennesker som trenger hjelp, sier Tor Heine Rosdahl.

- Vi såkalte ”normale” har en plikt til å ta tro på Gud blant psykisk utviklingshemmede på alvor. Dette handler om respekt, og gudstro handler om å ta et helt menneske på alvor, sier Jostein Bjørndal fra Volda, en av kameratene til Tor Heine Rosdahl.

Begge er med i popgruppa ”Merkesteinane”, som har musikere med en psykisk utviklingshemming. Pop-gruppa Merkesteinane ble landskjent for to år siden gjennom kinofilmen ”It’s hard to be a rockn’ roller”.

Du kan høre Tor Heine Rosdahl og Jostein Bjørndal i samtale med Kjetil Lillesæter lørdag kl. 07.35 i NRK P1.

Kl. 07.55: I programmet ”Under samme himmel” hører du også Kristin Aase. I programposten Ord for dagen spør hun: Hvordan er det med respekten din for mennesker som har havnet på skråplanet?

Merkesteinane

Gruppa 'Merkesteinane'

Foto: Merkesteinane

Hør: Under samme himmel 20.09.08 med Tor Heine Rosdahl, Jostein Bjørndal og Kristin Aase