En herlig Texasbuffet på Antone's

Da har SXSW 2008 kastet loss, og den som skal greie å navigere mellom seminarer, workshops og konserter skal både ha teft og kanskje en smule erfaring.

Carolyn Wonderland

Carolyn Wonderland

Foto: Per Ole Hagen / NRK

Noen av oss norske som er her var så heldige å bli invitert til en dagkonsert på den legendariske klubben Antone’s hvor en herlig Texasbuffet sto dekket.

Deretter var det klart for Ray Benson og hans western-swing veteraner i  Asleep At The Wheel som gjorde et sett hvor de også tok med noen låter fra en forestilling de reiser rundt med for tida.

Denne forestillinga er en hyllest til Texas swing-pioneren Bob Wills hvor også et par unge feletalenter fikk vist seg fram.

Etter en kort pause kom Austins egen yndling  Carolyn Wonderland som spiller sin svært personlige rocka blues med innlevelse og energi. Og det vi hørte i dag lover godt for radiosendinga vår fra  SXSW og Austin til helga. Der er nemlig miss Wonderland en av de musikalske gjestene.

Seansen ble runda av med en sjarmøretappe med alle musikerne på scenen, og sjefen Ray Benson presenterte med et smil de fire felespilerne som ”The South Austin Symphony Orchestra”, og da vi litt småmysende kom ut i ettermiddagssola var allerede en god del folk på vei til konserten med Van Morrison som det gikk rykter om kom til å bli fylt opp tidlig.

Asleep At The Wheel

Asleep At The Wheel

Foto: Martin Johan Eggan / NRK

For den som velger de mindre klubbene nå på onsdag kveld er det mer enn 70 spillesteder å velge blant- og på hvert av dem spiller 5 eller 6 band og artister.

Det blir spennende å høre hvor mye oppmerksomhet den norske elektronikakvelden på klubben the Thirsty Nickel får, men aller mest moro er det alltid når man tilfeldig går forbi et sted og hører noen toner som trigger noe i deg. Og vips- så har du oppdaget et nytt flott band.