Elleville britiske humorister

Bonzo Dog Band - elleville britiske humorister, Eric Clapton, Mick Jagger, J.J. Cale, John Fogerty, Joni Mitchell og Dance With A Stranger er plateanbefalinger fra P.I.L.S.-karene denne måneden.

Bonzo Dog Band

Hele katalogen til det elleville Bonzo Dog Band er nå gjenutgitt på CD. Bonzo Dog Band kan nesten sees på som en mellomting av Monty Python og The Beatles. Medlemmene var en gjeng ekstentriske menn som var like mye humorister som musikere, og deres debutalbum ”Gorilla” står som det mest vellykkede eksemplet på britisk humor-rock fra 60-tallet.

Bonzo Dog Band

Hele katalogen til det elleville Bonzo Dog Band er nå gjenutgitt på CD.

”I’m The Urban Spaceman”

Gruppens mest kjente innspilling var singlen ”I’m The Urban Spaceman” fra 1968, hvor produsent var selveste Paul McCartney. Den sangen finner du på bandets tredje album, ”Tadpoles”.

De andre titlene i serien er ”The Doughnut in Granny’s Greenhouse”, ”Keynsham” og ”Let’s Make Up And Be Friendly”. Alle fem titler er utstyrt med masser av bonuskutt, samt fine hefter med morsom informasjon og fine bilder. Gruppemedlem Neil Innes laget senere Beatles-parodien ”The Rutles”.

Dance With A Stranger oppsummerer

Dance With A Stranger

Dance With A Stranger er i godt selskap denne høsten, når de oppsummerer sin karriere så langt.

Dance With A Stranger er i godt selskap denne høsten, når de oppsummerer sin karriere så langt. Den doble ”Everyone Needs A Friend” er nesten for en maktdemonstrasjon å regne: Samlingen slår det fast at DWAS er et av Norges beste band gjennom tidene, med en usedvanlig rik låtproduksjon.

Vi får høydepunkter fra samtlige fem studioalbum pluss live-platen, i tillegg til sjeldne opptak fra arkivene og tre splitter nye låter. Legg til et fint hefte med en flott artikkel, og du har årets norske gjenutgivelse.

Tabloide Eric Clapton

Eric Clapton oppsummerer sin karriere i tabloidformat – det vil si alle de mest kjente sangene fra 1967 til i dag på en dobbel CD. 36 innspillinger er selvsagt bare toppen av kransekaken fra verdens mest kjente gitarist, men du verden så bra ”Complete Clapton” låter i bilen! Samlingen gis ut samtidig som hans selvbiografi lanseres.

Eric Clapton

Eric Clapton oppsummerer sin karriere i tabloidformat – det vil si de mest kjente sangene på en dobbel CD.

Mick Jagger solo

Mick Jagger gidder ikke lage selvbiografi, men synes det er nok med en enkel ”The Very Best Of” når han skal oppsummere sine musikalske krumspring utenfor The Rolling Stones. Albumet inneholder noen overraskelser – blant annet et samarbeid med John Lennon fra 1973 (”Too Many Cooks”), og den flotte ”Old Habits Die Hard” fra 2004.

J.J. Cale i arkivet

J.J. Cale har vært i arkivet og gravd frem hele 14 innspillinger som har vært til overs fra tidligere utgivelser. Det faktum at mye av innholdet på ”Rewind” stammer fra 70-tallet, gjør at platen symptomatisk nok er bedre enn det meste Cale har gjort de siste 20 årene.

Godbiter fra Aretha Franklin

Den legendariske produsenten Jerry Wexler har klart å finne hele 35 med Aretha Franklin fra 1966 til 1973 – selve gullperioden til Aretha. Den doble samlingen ”Rare & Unreleased Recordings” er mildt sagt fantastisk, og det følger et 24-siders hefte med. Det kommer neppe som noen overraskelse at selskapet bak samlingen heter Rhino.

John Fogerty og Joni Mitchell

Til slutt gleder vi oss over at det fremdeles er liv i våre gamle helter John Fogerty og Joni Mitchell. Skulle ikke tro at Fogerty var 62 år, der han rocker like heftig som i sine glansdager med Creedence på ”Revival”. Hans beste album siden ”Centerfield”!

Joni Mitchell truet med å trekke seg tilbake for noen år siden, men heldigvis var skapertrangen for sterk. ”Shine” viser at den 63 år gamle Joni fremdeles har evnen til å glede og imponere.