Eldbjørg direkte fra Wien

I kveld konkurrerer Virtuosvinner Eldbjørg Hemsing mot seks av Europas beste unge solister foran 40 000 tilskuere i Wien. Følg henne direkte fra klokka 21.20 her.

Første sceneprøve for Eldbjørg i Wien
Foto: Stein Eide / NRK

Følg finalen her fra klokka 21.20: VIDEO: Finalen i Young Musicians i Wien

Det er bare å håpe at Aurdalsjenta Eldbjørg Hemsing har sovet godt i natt, for i kveld skjer det. Det ventet at over 40 000 tilskuere vil samle seg på Rådhusplassen i Wien for å følge finalen i den europeiske solistkonkurransen Young Musicians.

Utendørskonserten overføres også direkte til millioner av TV-seere og radiolyttere i hele Europa. De syv finalistene er plukket ut blant 16 semifinalister fra hvert sitt europeiske land, og NRKs Virtuosvinner Eldbjørg Hemsing gleder seg til i kveld.

- Det er jo en drøm å få spille med Wiener Symfonikerne i ryggen og folkehavet foran seg, sa hun til NRK i går. Og la til at foreløpig er nervene under full kontroll.

Eldbjørg øver med orkesteret på generalprøven

Eldbjørg øver med orkesteret på generalprøven

Foto: Stein Eide / NRK

Spiller sist

Eldbjørg spiller aller sist av de syv kandidatene, så hun må smøre seg med litt tålmodighet før hun kan møte folkehavet på Rådhusplassen. Hun skal spille vinnerstykket fra Virtuosfinalen, amerikaneren Franz Waxmans Carmenfantasi.

Les: Heltent og klar

Video: Hemsing før semifinalen i Wien

Video: Se Eldbjørg Hemsing i Virtuosfinalen

Rådhusplassen i Wien

Rådhusplassen i Wien under finalen i Young Musicians i 2006

Foto: EBU Presse