NRK Meny
Normal

Det svinger i Kina!

Jazzinteressen i Kina blir stadig større, og et enormt marked er i ferd med å åpne seg – ikke minst for norsk jazz. En av de få som har forstått dette, er pianisten og produsenten Bugge Wesseltoft.

Bugge Wesseltoft

Bugge Wesseltoft

Foto: Ballade

I samspill med Kina

I oktober arrangerer han for tredje gang sin egen ”No-Ch”-festival i tre store kinesiske byer; Shanghai, Beijing og Guangzhou. I samarbeid med UD og den norske ambassaden presenterer Bugge her unge norske jazzmusikere for et entusiastisk publikum, og kinesiske musikere utfordres til samspill.

Kinesisk jazz til Oslo

Etter sterkt ønske fra Kina sendes denne gang trompeteren Nils Petter Molvær, dessuten gruppa Shining og den populære DiscJokke. Bugge har også hentet unge kinesiske improvisasjonsmusikere til Norge, blant annet til konsert på Oslo-klubben "Blå". Her kunne vi høre at ung, kinesisk jazz for en stor del er folketonebasert. Det er likevel stor interesse for elektronika og improvisasjonsformer i grenseland til ny musikk.

En ukjent musikalsk verden

I denne spesialutgaven av Jazzklubben bringer Bugge Wesseltoft med seg opptak av kinesiske musikere, og vil fortelle om den utrolige energien i en for oss ennå ukjent musikalsk verden. Vi møter blant andre artisten Yan Jun som, med strupesang og bjeller, kobler gammel tradisjonsmusikk til vår tids internasjonale uttrykk.

Vi vil også få høre glimt fra den kommersielle jazzscenen i Shanghai, hvor amerikanske 1950-talls idealer stadig rår grunnen.

Jazzklubben NRK P2
Søndag 27. april kl. 22.05. Reprise onsdag 30. april kl. 19.30.

nrk.no/jazz: tirsdag 29. april kl. 09.03, 15.03 og 21.03.