Den syngende bydelen

Er det mulig å løfte 45 sangglade amatører til filharmonisk nivå på tre måneder? Kordirigent Øystein Fevang tok mission impossible!

Stovnergjengen med dirigent Øystein Fevang

Smil og sangglede på Stovner

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

- Det var som å begynne under scratch, sier den Grammynominerte kordirgenten Øystein Fevang. Han tok utfordringen med å skape et velklingende kor av 45 vanlige folk uten særlig sangerfaring bare på noen uker. Den som vil følge koristenes vei fra det absolutte nullpunkt og fram til julekonsert i Oslo Konserthus med Oslo Filharmoniske Orkester kan bare benke seg foran TV-stjermen søndagene framover.

Se programmene her:

Den syngende bydelen epsiode 1

Den syngende bydelen episode 2

Den syngende bydelen episode 4

Den syngende bydelen episode 5

Herlig gjeng

Koristene er i alderen 17 til 82 år, og alle er bosatt på Stovner i Oslo. De er plukket ut etter audition, men ikke etter strengt musikkfaglige kriterier.

- Vi ville ha med alle aldersgupper og typer, en gjennomsnittlig sammensatt gruppe fra bydelen, med interesse for å synge i kor. Og vi fikk en flott, varm, humørfylt og herlig gjeng, forteller Fevang.

Når det gjelder sangprestasjonene, var det snarere høvling enn finsliping dirigenten gikk i gang med.

- Vi måtte begynne med å lete etter tonene, her var det folk som ikke kunne treffe en tone, så det var en lang vei å gå.

(saken fortsetter under bildet)

Koret i Paris

Underveis i serien drar hele koret på dannelsesreise til Paris.

Foto: Ingrid Skaare / NRK

Hårete mål

Målet for Stovner-gjengen kan med rette kalles hårete - i siste program får vi høre hvordan det går når de skal synge fra Händels Messias og Carl Orffs Carmina Burana med Oslofilharmonien.

- Jeg lurte underveis på hvordan dette egentlig skulle komme til å gå, men jeg kan i det minste si så mye som at jeg var imponert over innsatsen, smiler en hemmelighetsfull dirigent.

Julekonserten sendes i NRK 1 på selveste julaften klokka 19.55.

Fram til og med 7. desember til kan du følge de sangglade Stovnerbeboeres ferd mot musikkparnasset hver søndag i samme kanal.

Sendetider: 23. november, 30. november og 7. desember klokka 20.15

Repriser på NRK 2 fredager klokka 19.30