NRK Meny
Normal

Den siste og beste reisen

Da fikk jeg en herlig beskjed. Vi skulle reise til USA.

New York City

Natt i New York City

Foto: Paulo Barcellos Jr.

Avsender for dette postkortet heter Monica.

En dag satt jeg og tenkte, på bier og på blomster. Jeg hadde også lyst til å reise på sommertur, ferien var begynt, og alle var på turer. Mens jeg og de andre naboene i rekkeboligene satt helt alene i en verden full av sjanser. Tenk at jeg ikke fikk være med til Thailand med familien i år, ikke fikk vi engang reise til utlandet mer. Det har kommunen bestemt.

En herlig beskjed

Vi bor i ei boligrekke, ikke får vi ha dyr. Så da har vi jo enda mindre å dulle med, jeg har alltid drømt og eget hus, men det blir nok lenge til. Sommeren var ikke kjedelig hele tiden, i solen vi lå og jeg lekte meg med insekter. Jeg fanget rumpetroll og hørte fuglene synge, og var glad og lykkelig.

Nå kunne jeg ta ting til min tid, istedenfor å stå i køer på flyplassen, men så fikk jeg en kjempe hurra beskjed. Vi skulle reise til USA påsken 2008, jeg ble så glad at jeg laga meg en kalender for hånd som viste syv måneder. Jeg kryssa av for hver dag, da dagen kom var jeg spent.

So long, California

Vi reiste til Oslo og så til England og så kom vi til New York. Der var det kaldt, så eitrende kaldt, for dette var midt i mars. Vi så alt som fantes og hadde det topp, i alle fall de fleste timer. Så reiste vi videre på eventyr, til Los Angeles, der hadde vi det kult og moro, men dyrt. Jeg fikk suite til vanlig rompris, men dessverre så kom den dagen. Den jeg ikke ville skulle komme, den dagen da vi måtte si ”farvel California, sees”.

Jeg hadde ikke drømt om at denne dagen her, skulle komme i det hele tatt. Jeg ville flytte og bo i California, for der var det fred, ro og morro. Så bar det hjem med 3 fly, og jeg sov ikke på 27 timer. Alt i alt, dette har vært den flotteste kuleste opplevelsen min i hele mitt liv til nå. Vi får ikke reise på turer med hjelpeverger av kommunen til utlandet mer, og dermed dessverre kanskje aldri oppleve min drømmereise: Italia.