NRK Meny
Normal

Danskene går for digitalradio

Et bredt flertall av danske politikere er enige om å droppe videreutviklingen av FM-nettet. Nå satser danskene for fullt på digitalradio.

Den danske kulturministeren Carina Christensen

Den danske kulturministeren Carina Christensen vil gi danskene et bedre radiotilbud og satser på digitalradio.

Foto: MadsFlummer

- Jeg er meget tilfreds med at det har lykkes å skape bred enighet om å utvikle det danske radiomarkedet med henblikk på å forbedre rammene for et mer allsidig og mangfoldig radiotilbud til de danske lytterne, sier den danske kulturministeren Carina Christensen i en pressemelding.

Hun sier de har vektlagt behovet for å styrke den kommersielle radiobransjen ved å gi bransjen bedre rammevilkår, slik at flere kommersielle aktører skal få plass i DAB-nettet.

Det er en bred politisk allianse mellom regjeringen og partiene Sosialdemokratene, Dansk Folkeparti, Sosialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Liberal Allianse bak den nye danske medieavtalen..

Norge må følge etter
Nyheten om dansk radioavklaring blir godt mottatt i Norge. Live Kaldestad, daglig leder for Digitalradio Norge, roser danske politikere for å ha tatt en viktig og riktig avgjørelse.

- De danske politikerne har forstått at radiobransjen trenger forutsigbarhet for å kunne drive god radio. Kommersielle radiokanaler i hele Skandinavia sliter med dårlige rammebetingelser og mange har falt fra. Resultatet er et stadig dårligere radiotilbud til lytterne, med redusert mangfold og valgfrihet. Nå håper vi at norske politikere lar seg inspirere av sine danske kolleger.

– Vi jobber hardt for at så mange som mulig skal ta i bruk digitalradio. Dette er utvilsomt fremtidens radio. Med en godt planlagt overgang til digitalradio vil flere mennesker i hele Norge få flere radiokanaler å høre på og radioen blir mer spennende enn noen gang, avslutter Kaldestad.