Byr tusener for Vollviks nummer

– Jeg bare må ha det nummeret, sier en ivrig Haakon B. Schrøder til NRK.

Haakon B. Schrøder
Foto: Haakon B. Schrøder

 

Mangemillionær og mobilgründer Idar Vollvik auksjonerer bort mobilnummeret sitt til inntekt for TV-aksjonen Leger Uten Grenser.

Nummeret har han hatt i en årrekke, og det har nok fått en symbolverdi i tillegg til at det er veldig enkelt; 924 10000.

Men vil du ha «gullnummeret» til å bli ditt personlige, må du nok regne med å få hard konkurranse, siste bud er nemlig på 34 500 kroner.

Følg auksjonen her

«Vise baller»

Innehaveren av budet er ingen hvem som helst. Haakon B. Schrøder har vært Vollviks PR-rådgiver i en årrekke, og har dermed hatt nærkontakt med gullnummeret over lang tid.

– Jeg har ringt ham 1000 ganger, og har delt det ut til media og andre uttallige ganger. Det nummeret er følelsmessig mitt, sier Schrøder.

Han sier han i starten hadde en grense på 15 000 kroner, men forklarer at han måtte vise litt "baller" overfor de andre budgiverne, noe som foreløpig har fått budsummen opp i 34 500 kroneHvor langt han er villig til å gå, vil han ikke røpe, men at han er villig til å strekke seg langt, legger han ikke skjul på.

– Jeg er 90 prosent følelser og 10 prosent logikk, så får vi se hvor langt det tar meg, sier han.

Hovedpersonen selv er i Spania og svarer ikke på gullnumeret.

– Jeg sendte ham en e-post når budet sto i 27 000, og da svarte han at han savnet meg, ler Schrøder.

Hvem som ender opp med nummeret og alle de andre auksjonseffektene får du vite om én ukes tid. TV-aksjonen går av stabelen 22. oktober.