NRK Meny
Normal

Byåsen kirke NRKs påskekirke

Byåsen kirke i Trondheim er NRKs påskekirke. Både palmesøndag, langfredag og 1. påskedag kommer gudstjenesten både i radio og fjernsyn fra Byåsen kirke. Byåsen menighet er en av landets største og får i påska anledning til å ønske radiolyttere og TV-seere fra hele landet inn i sin sekskantete kirke.

Byåsen kirke, Trondheim
Foto: Øystein Flø/Byåsen menighet

Byåsen kirke ligger på brinken av Hallsetvangen mot Selsbakklia, med flott utsikt mot dalen nedenfor, med Romulslia på den ene sida og Okstadbakkene og Tiller på den andre.

Kirka er sekskanta. Sentralt i bygget ligger selve kirkerommet, som også er sekskanta, med et bredt åpent alterparti som er koblet til kirkerommet på den ene av sekskantens sider. I motsetning til tradisjonelle kirker, som er orientert med alteret mot øst, står alteret i Byåsen kirke mot sør.

På to andre av sekskantens sider er det skyvedører som kan åpnes. Dette gjør at de sidesalene kan kobles sammen med det sentrale kirkerommet til et stort kirkerom med plass til 500 mennesker.

I sokkeletasjen av kirka er det barnehage og ungdomslokale.

Byåsen menighet

Byåsen menighet i Trondheim er en av landets største menigheter med 17.500 innbyggere. Byåsen menighet utgjør sammen med Sverresborg og Ilen menigheter Byåsen prosti. I prostiet gjennomføres et forsøk med nyorganisering i Den norske kirke og de tre menighetene ønsker å satse på samarbeid om viktige utfordringer i bydelen, særlig innenfor ungdomsarbeidet.

Byåsen menighet har fått tildelt midler til trosopplæringsforsøk i alle faser fra 0-18 år fra Kirkerådet.