Blå søndag er matsprellet i naturfarger Kari Bay Haugen, Anne Siri Brandrud og Inger Lise Østmoe står for i Naturens verden.
Krem med masser av blå blomster brukes som fyll og topping og du får den nydeligste blåkake. (Inger Lise Østmoe)
Innhold og oppskrifter:
· Vi serverer blådrikk, blåpizza og blåkake
· Har kandiserte blå blomster i en skål.
· Blå blomster i Den Blå Krukka
Blåpizza
Lag pizzadeig etter egen oppskrift men bruk rikelig med blå blomsterblader i deigen. Unngå tomat i fyllet denne gang. Lag heller en ”smørje” av cottage cheese, revet hvitost, olivenolje, hvitløk, blå blomster og smak til med salt og krydder. Smør blandingen over pizza-bunnen, fordel rucola-blader og blå blomster på toppen og stek som du pleier!
Blåkake
Bruk din egen sukkerbrødoppskrift (eller formkake), men ha i en neve blå blomster i røra (eller litt blåbær). Krem med masser av blå blomster (eller blåbær) brukes som fyll og topping. Bruk fantasien!
Blådrikk
Bruk saft av f eks bær, blomster (syrin, violer, lavendel) eller rabarbra. På forhånd har du fryst inn isbiter med store mengder hakkede og hele BLÅ blomster. Bland saft og isbiter - dette smaker BLÅTT!
Krystalliserte blå blomster
Violer, stemor, nattogdag, syriner, forglemmegei, kornblomst, lin, ugrasklokke, storklokke, syrin, agurkurt, sikori, isop, rosmarin, salvie, kattost, lavendel.
Stivpisk eggehvite med litt rosenvann (eller -te trukket på rosenblad)) og dekk blomsterbladene med dette. Dyppes i melis og får tørke over natten. Pinsett, liten pensel og tålmodighet er nødvendig. Brukes som pynt til kaker og desserter.
Program 6 – 24. juli 2005 kl 08.07.