Bestemor plantet epletre

Annette Gundersen i Kristiansund plantet et epletre i hagen da hun ble bestemor i juni. Hun forteller om barnebarnet Edvard i radioprogrammet ”Under samme himmel” på NRK P1 lørdag morgen.

Annette Gundersen og Kjetil Lillesæter
Foto: Nils Birger Sagvik

300 000 nordmenn hører på når Annette Gundersen forteller om bestemorsrollen i NRK P1. Barnebarnet Edvard bor i Oslo, mens bestemora Annette Gundersen bor i Kristiansund.

- Jeg og mannen min plantet et epletre i hagen samme dag som Edvard ble født. Vi kaller det for ”Edvard-treet”. Et tre har røtter, og vi ønsker at Edvard skal ha sterke røtter til slekta si på Nordmøre, forteller den unge bestemora til NRKs Kjetil Lillesæter i ”Under samme himmel.”

Ny begynnelse

- En klok kvinne sa en gang at livet har mange begynnelser. For meg er det en ny begynnelse å få barnebarn. Å bli bestemor gjør at det kjennes godt å bli eldre, sier Annette Gundersen i ”Under samme himmel”.

Godhet

Annette Gundersen arbeider til daglig ved servicekontoret i Kristiansund kommune. - Jeg ønsker å lære barnebarnet mitt at ”den største gleden du kan ha er å gjøre andre glad”. Gjennom å bidra med godhet får han mye godt tilbake. De lykkeligste menneskene er de som gir godhet til andre, mener Annette Gundersen.