Normal

Litt mer underfundig

- Vi skal bli litt mer underfundige og litt mer overraskende. Ragnhild Lund Ansnes er tilbake som programleder i Balsam i NRK P1.

Ragnhild Lund Ansnes
Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Samtidig som Ragnhild er tilbake som programleder feirer programmet et aldri så lite femårsjubileum og gjør en aldri så liten ansiktsløfting.

Balsam er 35 minutter radiohygge på tidlig kveldstid i NRK P1. – Balsam skal være som små, lekre kinesiske esker. Du vet ikke helt hva som er inni, men lar deg overraske når du pakker pent opp, smiler Ragnhild.

Kvinner som har preget Norge

Litt av det hun vil presentere framover letter hun likevel litt på lokket for. Hun har vært i NRKs rikholdige arkiver og funnet fram kvinnestemmer som har preget Norgeshistorien. Vår første kvinnelige ordfører, vår første kvinnelige høyesterettsdommer, vår første kvinnelige statsminister, kvinner som har kjempet for barnehager, rettferdighet og likhet.

- Her er det masse, masse å hente. Mange spennende tanker fra sterke kvinner i nå- og fortid, forteller Ragnild Ansnes.

Popmusikk under dyna

Radio Luxembourg-minner er en annen serie Ragnhild har store forventninger til. Hun utfordrer lytterne som vokste opp og fikk høre den første popmusikken via denne senderen til å fortelle sine Radio Luxembourg-historier. – Om smuglytting under dyna, om det første kysset på hybelen med Radio Luxembourg i bakgrunnen. Jeg er sikker på at det finnes tusenvis av slike historier. Og selvsagt vil vi spille platene som hører sammen med de enkelte historiene, sier hun.

Mer nostalgi lover i det hele tatt Ragnhild i musikalsk retning. – Vi skal spille mindre listemusikk i Balsam og heller spille de kjente og kjære blinkskuddene fra noen år eller tiår tilbake, lover hun. Hun har også en drøm om å kåre de 20 beste Balsam-låtene gjennom årene sammen med lytterne.

Hverdagsfilosof

Jørgen Aune Hagen og Anne Line Abotnes
Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Erlend Dehlin vil dukke opp som hverdagsfilosof i Balsam og kåsørkorpset vil bli utvidet med skuespiller Ivar Nergaard og psykologistudent Ingrid Kristine Aspli.

- Vi har så mye på gang og så mye vi skal glede lytterne med, sier Ragnhild Lund Ansnes struttende av energi etter å ha være tilbake etter svangerskapspermisjon. Med seg på Balsam-laget har hun også en rekke frilansere og Anne Line Abotnes, Jørgen Aune Hagen og Silje Marie Lien som solid bakkemanskap.