Karis verden

I serien Bakoversnakk har Ingegerd Henriksen fått besøk av den profilerte programskaperen Kari Bay Haugen.

Kari Bay Haugen

Kari Bay Haugen er blant annet kjent fra programmene Naturens verden og Ut i naturen på NRK.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Kari Bay Haugen har over 40 års fartstid som NRK-medarbeider, og er for mange mest kjent fra de populære programmene Ut i naturen og Naturens verden.

Allerede i 1983 begynte Kari Bay Haugen med naturprogrammer på NRK. Serien Du verden for en natur lagde hun sammen med en av NRKs virkelige kjemper, nemlig Rolv Kirkvaag. Det skulle vise seg å være en type journalistikk som lå hennes hjerte nær, og som kom til å prege hennes karriere:

- Jeg har alltid vært interessert i natur. Som barn var vi alltid ute. Sammen med faren min var vi på sykkelturer, vi plukket blomster og bær. For de aller fleste tror jeg gleden over både å bruke naturen og å være ute i den, er noe som springer ut fra barndommen.

Senere fortsatte hun med serien Naturens verden på P1. Hver søndag nådde hun her i en årrekke over 600 000 morgenfriske og naturinteresserte lyttere sammen med Ketil Gravir.

Allsidig

Haugen begynte sin NRK-karriere som kåsør i Reiseradioen i 1965, og hun skulle fort vise seg som en medarbeider som kunne brukes til nesten alt. Sammen med den legendariske radiomannen Richard Herrmann var hun med på å bygge opp det som skulle bli P2. Veien gikk så videre til Søndagsposten med ikke mindre legendariske Erik Bye. Hun har også vært programleder for Nitimen og Ut i naturen på TV.

Hør Kari Bay Haugen fortelle om sin lange og allsidige NRK-karriere i Bakoversnakk. Programmet sendes mandag 28. november på NRK Gull.