Bærturen

Mange ganger har jeg tenkt på hvem eller hva som "åpnet" denne porten for i tåkehavet og ledet oss hjem, en kan trygt si at det er mer mellom himmel og jord enn hva vi fatter.

Varsler dårlig multesesong
Foto: Scanpix

Hør: Postkort fra livet: Bærturen

Dette postkortet er sendt inn av "Tjoffen" i nord.

Det jeg nå skal fortelle om ligger ca 50 år tilbake i tid. Jeg og min bror skulle være med mora vår på moltebærtur. Dette forgikk ett "sted nord i landet" og vi gikk over fjellet mellom en fjord til den neste.

Nettene er lyse her nord så det var ikke vanskelig å finne frem dit vi skulle, det vi hadde glemt var å sjekke værmeldingen, det ble tjukk skodde utpå natten og vi gikk oss vill.

Måtte gi opp hjemturen

Det ble tilslutt så ille at vi måtte bare stoppe og gjøre opp ild, fordi at når skodda kom ble det rått og kaldt. Vi prøvde flere ganger å finne frem til stien vi visste ville føre frem til folk men det var håpløst, flere ganger gikk vi så feil at ville ramlet nesten utfor fjellsiden, etter mange forsøk ga vi opp.

Men da morgenen kom var det liksom åpnet seg "en portal" i skodden og når vi gikk gjennom denne portalen så fant vi veien hjem med en gang.

Mange ganger har jeg tenkt på hvem eller hva som "åpnet" denne porten for i tåkehavet og ledet oss hjem, en kan trygt si at det er mer mellom himmel og jord enn hva vi fatter. Bildet av denne portalen finner jeg frem av og til når jeg står foran vanskelige valg i livet mitt, og valgene virker å bli lettere.