NRK Meny
Normal

Bader i norsk musikk

Olav Viksmo Slettan bader radiolytterne i god, norsk musikk i programmet Store norske tidlig på lørdagskveldene.

Olav Viksmo Slettan

Olav Viksmo Slettan lover lekre norske musikkbad på NRK P1 når han byr på Store norske som erstatning for Norsktoppen fra nyttår.

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

- Store norske er et helt nytt program. Arven fra Norsktoppen fører vi videre gjennom kun å spille norsk musikk og samme genuine interesse for den norske musikken, sier Viksmo Slettan.

Han sier Store norske vil øse av den norske musikkskatten. - Jeg er selv kjempeglad i norsk musikk. Og vet både gjennom at jeg har spilt i band selv, stått i platebutikk og etter mange år som journalist at det finnes veldig mye god musikk. Så jeg garanterer at radiolytterne skal få rikelig av de gode, norske låtene, fortsetter han.

Ikke som å hoppe etter Wirkola

Han vil ikke sammenligne å ta over Norsktoppen etter Vidar Lønn-Arnesen som å hoppe etter Wirkola. - Nei, nei. Jeg skal bygge mitt eget ovarenn, selv sette utfor, forhåpentligvis få god sats på hoppkanten og forhåpentligvis lande trygt nede i bakken, sier han med et smil.

Han påpeker at Store norske blir et helt nytt program. Melodiøst, bredt og hvor den norske musikken står i fokus og blir lett tilgjengelig. Fellesnevneren er ønsket om å løfte den norske musikken opp og fram, men ellers blir ikke dette noen viderføring av Norsktoppen, sier Viksmo Slettan.

Han sier Store norske ikke vil være et program preget med intervjuer, lister og anmeldelser, men konsentrere seg om å spille norsk musikk og ha tett kontakt med lytterne. Store norske vil også samarbeide tett med redaksjonen som snart lanserer et eget musikkleksikon på NRK.no

- Hele 70 prosent av sendtida skal vi bruke til å spille musikk. For å finne fram til musikken vi skal spille skal vi blant annet samarbeide tett med NRKs distriktskontorer. De vil hjelpe oss med å finne fram til artister vi kanskje ellers ikke hadde oppdaget. Store norske blir lekre musikkbad servert på NRK P1 hver eneste uke framover, forklarer han.

Viderefører mål og tradisjon

P1-sjef Sigrid Gjellan er glad for å ha fått Store norske som etterfølger for Norsktoppen. - Med dette programmet viderefører vi NRK P1s mål og tradisjon med å spille mye norsk musikk, sier hun.

Gjellan er spesielt glad for det tette samarbeidet Store norske vil ha med med distriktskontorene . - Slik får vi løftet fram den gode musikken fra hele Norge og servert den til hele Norge. Store norske blir et godt tilbud for alle som liker å høre god norsk musikk, sier P1-sjef Sigrid Gjellan.

Norsktoppen på NRK Gull

Norsktoppen vil heller ikke forsvinne helt fra norsk radio. NRK Gull vil hente fram og sende på nytt Norsktoppen-sendinger fra NRKs rikholdige arkiver fra årsskiftet.