- Men jazz er det ikke

Truls Mørk, harpespillende hurper, støyende restaurantbesøk og Nattjazz uten jazz - Arild Erikstad har travle og morsomme dager i Bergen.

Arild Erikstad
Foto: Torkil Baden

Ja tiden flyr og det er allerede blitt mandag formiddag her under Festspillene i Bergen. Frem til vår andre sending av Festnachspiel på søndag kveld var det full fart med opptak og redigering i ett kjør. Våre stakkars fotografer og redigerere satt oppe nærmest hele natten og redigerte, og det var en sliten redaksjon som samlet seg til en hyggelig middag søndag kveld.

Etter alle problemene med å få sluttredigert og overført det første programmet, gikk alt så meget bedre da vi kom i kjente og kjære NRK-omgivelser på Minde. Der møtte vi redigerer Øyvind Fallet som sporty stilte opp på en solfylt søndag.

Som sagt, det var en sliten redaksjon som inntok restaurant Steakers her på Bryggen i Bergen – og for å si det slik – et lite snitt med øl var nok til at stemningen fort la seg på et nivå som gjorde at bordene rundt oss av en eller annen grunn nærmest ble evakuert !

Det er lenge siden jag har ledd så mye - det er morsomt å være på tur med unge, svært utadvendte kolleger som har mye på hjertet.

Søndag formiddag var det opptak fra prøvene til Truls Mørk og Kathryn Stott i Håkonshallen. De leverte åpningen av Brahmssonaten så glitrende at man bare må gi seg over – og på mange måter så blir atmosfæren og auraen i denne vakre salen enda sterkere og tydeligere når den er tom for publikum. Man lister seg nærmest inn i et klenodium som oser av historie og tradisjon.

Lørdagen ble avsluttet med en tur på Nattjazzen – været var så vakkert at vi først ble sittende ute på bryggekanten en stund før vi tok turen inn for å få med oss konserten til Susanna Wallumrød – et sympatisk møte og en vakker stemme, men for meg kanskje i overkant monotont og nedtonet i uttrykket.

Jeg snek meg også innom konserten med bergensbandet ”Meelodi” – verdensmusikk med persisk sanger og diverse andre påvirkninger – også dette ok, men jazz er det ikke, og det kan man vel knapt kalle Susannas ballader heller, men slik er jo musikklivet for tiden – heldigvis vanskeligere å sette musikken i fastlåste båser.

Mandag kunne jeg virkelig få sove ut og jeg hadde litt fri til å nyte det utrolige været vi har her i år. Riktignok filmet vi litt fra OiOi- festivalen – mandag var temaet ”Harpe Diem” og Bergen sentrum var invadert av harpespillende hurper som OiOi-sjefen Ole Hamre selv sa det.

Også trompetist Arve Henriksen bidrar til å fylle bybildet med musikk og ikke bare vi tobente skapninger har glede av dette.

Gårsdagen ble avsluttet med en særdeles velsmakende hjortegryte hjemme hos Anne Magnussen – tidligere NRK kollega som nå driver produksjonsselskapet Embla - og det er Emblas kontorer vi nå benytter som vårt produksjonskontor. Anne bor i et idyllisk gammelt hus på Klosterhaugen midt i sentrum – diskusjonene var mange og livlige under middagen og selv Anne Røthings utrolig gode argumenter for å få lagt ned disse buekorpsene som herjer rundt i byen her ble totalt neglisjert av Anne Magnussen og hennes bergenske venner ! Vi skjønte fort at dette var en tapt sak !

Les også:

Arilds festspillblogg 1

- Strålende fin dag

Arilds festspillblogg 3