Arilds festspillblogg 3

- Noen ganger føler man veldig sterkt at man er med på noe stort. Det er umulig å beskrive – det er bare en intens følelse av lykke, skriver Arild Erikstad i sin 3. blogg.

Arild Erikstad
Foto: Torkil Baden

Hektiske dager i Bergen.

Kommer akkurat nå tilbake til hotellet etter en dag som jeg nok vil huske lenge. Det startet med at vi skulle filme litt fra prøven til sopranen Elisabeth Holmertz og Fredrik Bock i Troldsalen. Jeg kjenner jo litt til Elisabeth fra tidligere møter og produksjoner, men det som møtte oss denne strålende formiddagen på Troldhaugen var sjokkerende bra. Med sjarm, med overlegen teknikk og med et personlig uttrykk fikk denne tidligmusikken virkelig nytt liv og ble ”moderne” på alle måter.

Festnachspiel i Bergen

Trangt om plassen. Her er redaksjonen i arbeid for å lage Festnachspiel

Foto: NRK

Fra Troldhaugen gikk turen til TV2s lokaler her i Bergen – der ble den siste hånd lagt på vårt første Festnachspiel. Vi har hatt utrolig masse tekniske problemer med forskjellige digitale redigeringsformater som ikke snakker sammen etc., men våre kolleger på TV2 var særdeles imøtekommende og hjelpsomme på alle måter – og programmet kom på lufta.

Gårsdagen var preget av mye redigering og stillesittende kontorarbeid, men avslutningen på dagen ble veldig morsom med utrolige Atle Sponberg og hans medmusikanter som hadde Late Night konsert i Logen kl.23.00.

Kjempestemning og fullt hus – det er akkurat slik det skal være på Festival. Gårsdagen var nok også litt preget av at det var dagen etter den store åpningskvelden – den ble utrolig sen!

For det første var åpningsforestillingen med operaen L’amour de loin av Kaija Saariaho en lang helaften (2 timer og 40 min) – deretter var det den obligatoriske mottakelsen med diverse takketaler og gjensidig beundring – før turen tilslutt gikk til Logen der Ketil Bjørnstad, Randi Stene og Lars Anders Tomter hadde konsert med deres nye prosjekt The Light. Som dere skjønner – det var ikke mørkt ute, for å si det slik - når vi endelig kom oss i seng etter en lang, men også flott dag.

Joda, vi er privilegerte som får oppleve alt dette – og særlig privilegert følte jeg meg i ettermiddag da jeg på første rad i Grieghallen fikk med meg en to timers prøve med kveldens store stjernepar her i Bergen, Christian Tetzlaff og Leif Ove Andsnes.

Noen ganger føler man veldig sterkt at man er med på noe stort – det er umulig å beskrive – det er bare en intens følelse av lykke !

Ninja Benneche og Arild Erikstad

Shoot: Fotograf Ninja Benneche og Arild i arbeid

Foto: NRK