NRK Meny
Normal

Ann til finalen

Årets yngste deltager, Ann Hou Sæter spilte seg rett til finalen av Virtuos 2010.

Ann Hou Sæter
Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Virtuos delfinale 2

Alle delfinalistene i andre runde med programleder Stian Barsnes Simonsen. Fra venstre: Madelene Berg, Jørgen Lund Karlsen, Ann Hou Sæter og Olga Jørgensen.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

- Ååh, helt fantastisk - ååå så gøy, smilte 14 år gamle Ann Hou Sæter fra øre til øre, da det ble klart at hun som årets yngste delfinalist gikk rett til finalen i Virtuos.

Trønderjenta spilte musikk av Johann Sebastian Bach og Maurice Ravel, og imponerte juryen med sin modne virtuositet.

- Det høres så lett ut når du spiller, men jeg vet at det er vanskelig. Og en ting er jo at man er god rent teknisk, minst like imponerende er den modenheten, klangen og tonen du har i så ung alder, sa juryformann Arild Erikstad.

- Det var kjempegøy å spille, dette er musikk jeg har spilt en stund og er godt kjent med, sa Ann. - Jeg er opptatt av å spille musikken på min måte, og ikke kopiere andre, og det er hyggelig hvis juryen synes at jeg klarer det.

Se delfinale 2 i nett-TV her.

Se video med Ann Hou Sæter her.

Jørgen videre til siste delfinale

Jørgen Lund Karlsen

Saxofonisten Jørgen Lund Karlsen driver idrett, og imponerte juryen med pusteteknikken sin.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

2. pris og ny finalesjanse gikk til saxofonisten Jørgen Lund Karlsen.

- Dette var fantastisk, du har imponerende pusteteknikk og klanglig kontroll, varm og fin klang, mente dommer og fløytisk Ingela Øien etter at Jørgen hadde spilt fra Alexander Glazunovs saxofonkonsert.

- Veldig gøy å få så positiv respons fra dommerne, sa Jørgen. Konkurranse handler jo om å være fornøyd med egen innsats, mer enn resultatet. Og jeg var veldig fornøyd med det jeg gjorde, sier han.

Se video med Jørgen Lund Karlsen her.

Dermed er finaleplassene klare for fiolinistene Ann Hou Sæter og Guro Kleven Hagen, mens pianist John Chen og saxofonist Jørgen Lund Karlsen får en ny sjanse tirsdag 23. mars.

Se delfinale 1 i nett-TV her

Og på tirsdag førskommende er det klart for den tredje delfinalen, da møter du pianist Julie Yuqing Ye, fiolinist Christopher Tun Andersen, hornist Nora Hannisdal, fløytist Kristin Hammerseth og cellist Sandra Lied Haga.