"De dødes tjern" radioens påskekrim

André Bjerkes "De dødes tjern" er radioens påskekrim. Radioteatret i NRK har gjort den udødelige krimklassikeren om til hørespill og gjennom fire episoder i påska tas radiolytterne med inn i Bjerkes verden preget av vill natur og menneskets mørke krefter.

"De dødes tjern" radioens påskekrim
Foto: Fredrik Arff / NRK

Når Radioteatret presenterer "De dødes tjern" kommer klassikeren i en helt ny drakt. Fortsatt er det mystikken rundt det bunnløse Blåtjern og det gamle mordramaet som er bærende elementer. Som boklesere og filmseere tidligere har gjort det vil nok også radiolytterne bli sugd inn i dramaets suggerende kraft.

Nådd et utrolig stort publikum

 

 

 

 

André Bjerke
Foto: NRK

André Bjerke skrev "De dødes tjern" under pseudonymet Bernhard Borge. Både som bok og ikke minst som en film har "De dødes tjern" nådd et utrolig stort publikum og blitt en klassiker som stadig nye også oppdager.

I de sentrale rollene i Radioteatrets utgave av "De dødes tjern" hører vi Christian Skolmen, Ulrikke Døvigen, Charlotte Frogner og Nicolai Cleve Broch. Jan Faller står for dramatiseringen og produsent har NRKs egen krimkonge Nils Nordberg vært.

Det hele starter med at en ung mann fra Oslo, Bjørn Werner, forsvinner i skogene i Østerdalen. Like ved hytta der han bodde ligger det beryktede Blåtjern, bunnløst og mystisk. Tjernet var en gang åstedet for et gammelt morddrama, og helt siden den gang har det gått gjetord om at det spøker der.

NRK P1 fra skjærtorsdag, 5. april til og med 1. påskedag, 8. april kl 23.03.

Sendes også påfølgende dag kl 18.03 i NRK P2.