Gjermund Larsens "Brytningstid"

"Brytningstid" er tingingsverket av Gjermund Larsen som vart urframført på Telemarkfestivlen '06. Du kan være publikum når verket blir framført på Marienlyst onsdag 9. mai kl 19.00. Eller hør konserten i Folkemusikktimen søndag 13. mai.  

Gjermund Larsen

Han fekk med seg Sondre Meisfjord (kontrabass), Gro Kjelleberg Solli (vokal) og Andreas Utnem (Trøorgel og piano) og hausta gode kritikkar for verket.

Brytningstid er ein blanding av nye komposisjonar av Gjermund og eldre materiale, og er ein hyllest til hans store ideal; Hilmar Aleksanderen. Komponisten og musikaren Gjermund Larsen har plassert seg sjølv midt i mellom nye og gamle uttrykksformer, derav navnet på verket.

 

Gjermund Larsen (født 1981) er utdanna ved Ole Bull-akademiet på Voss, samt på folkemusikk-linja ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. I studietiden ble han med i Majorstuen, som vann Spellemannprisen 2003, han er medlem i det finsk-norske Frigg, i Christian Wallumrød sekstett, spelar med Odd Nordstoga og Maj Britt Andersen, samt bluesmusikeren Reidar Larsen.

Sondre Meisfjord (født 1975) er utdannet ved Jazzlinja i Trondheim (1998-2001) og er ein av dei mest allsidige unge musikarane i landet. Han har mottatt Spellemannprisen (2002) med jazzgruppa Come Shine, spilt norsk folkemusikk i trioen Flukt, tyggegummipop i DinoSau, klezmer-musikk med Urban Tunélls Klezmerband (2004-), cooljazz i John Pål Inderbergs The Zetting, pop i Siri Gjæres band, samt medvirket i Trondheim Jazzorkester/Pat Metheny. Andre musikere han har arbeidet med er Odd Nordstoga, Dadafon, Kringkastingsorkesteret, TrondheimSolistene, Kari Bremnes, Dipsomaniacs, Tord Gustavsen, og Stig Rennestraum.


Gro Kjelleberg Solli (f.1973) kjem frå Angvik på Nordmøre, og har song og fløyte som instrument. Ho er vinnar av vokal klasse A på landskappleiken 2004, og nominert til spelemannsprisen 2005 med gruppa ”Tre begrædelige piger”. Ho er utdanna ved Noregs musikkhøgskole og Høgskolen i Telemark. Gro var med på rikskonsertanes storsatsing "tryllefløyta" i 2005 samt spelar og syng i gruppene "Tre begrædelige piger" og "OnkelFolke".


Andreas Utnem er pianist, organist og arrangør med eit breidt register og er nytta av ein mengd artistar. Han er utdanna ved musikkhøgskulen i Oslo.

Forhåndsbestilling av billettar:
E-post: folkemusikk@nrk.no eller telefon 23 04 84 30


Konserten sendes i
Folkemusikktimen" NRK P2
Søndag 13. mai kl. 18.03.
Reprise mandag 14. mai kl. 21.03.

Programleder Leiv Solberg