Normal

- Velkommen til Hovedscenen

NRKs Arild Erikstad har satt sammen høstprogrammet for Hovedscenen i høst.

Arild Erikstad
Foto: NRK

Da kan jeg igjen ønske velkommen til en ny sesong på Hovedscenen – landets største og mest vidtfavnende scene for musikk, opera og dans.

Utfordringen ved å lage et sesongprogram er alltid å finne den riktige balansen mellom det populære, det klassiske og det nye og utfordrende. Vi ønsker også å presentere de nye navnene, de nye trendene, men allikevel, for å være litt personlig - viktigst for meg når jeg vurderer program er alltid: Hva er det som rører meg, hva er det som engasjerer ?

Så kan man jo bare håpe at noe også vil engasjere, bevege og bety noe også for Hovedscenens trofaste og entusiastiske publikum.

Høsten preges av flere jubileer – Vi skal være med på Esa Pekka Salonens store 50 års dag i Berwaldhallen i Stockholm, - det er 100 år siden Herbert von Karajan ble født – bli med på stor minnekonsert i Wien med Anne-Sophie Mutter som solist, Berlinfilharmonien og Ozawa som dirigent.

Og selvsagt må vi ettertrykkelig markere at Puccini har 150 års jubileum med stor ny dokumentar og helaftens opera.

Av det nye blir det bl.a utfordrende dans fra Canada – og en aften med den russiske komponisten Sofia Gubaidolina der vi følger henne gjennom prosessen der hun skaper en ny fiolinkonsert. Dette er altså bare litt av høstens godbiter – jeg håper hver eneste søndagskveld på NRK2 skal kunne by på noe unikt.

Hovedscenen som ukentlig tilbud er enestående i fjernsynsverdenen i dag. Det er ytterst få kanaler som kan tilby et slikt fast, ukentlig format på sentral kveldstid – med flere helaftens opera og ballettforestillinger og mange av de beste og viktigste konsert og dokumentarer som lages innen dette feltet.

Det er ingen selvfølge at dette skjer – en fortsettelse av Hovedscenen er avhengig av at vi opprettholder et stort publikum og at våre seere er fornøyd med det som tilbys. Vi får heldigvis mange tilbakemeldinger på programmene – og vi ønsker flere – både ros og ris. Bare på denne måten er dere med på å påvirke profil og innhold – og samtidig inspirere oss til stadig å fornye oss og bli bedre.

Hele høstprogrammet finner du her: Stjernespekket på Hovedscenen

vennlig hilsen Arild Erikstad