- Fikk livsgnisten tilbake

Ann-Irene Havaas Olsen hadde en tung hverdag med sykdom før hun en dag ble frelst av Gud. Det ga henne livsgnisten tilbake, og hjalp henne igjennom ektemannens bortgang.

Ann Irene Havaas Olsen
Foto: Privat

Ann-Irene Havaas Olsen fra Narvik var 52 år da hun møtte Jesus for første gang. Hun hadde lenge levd i sykdom og fortvilelse, før hun en dag ble fylt med glede og fred.

– Jeg ble frelst av Gud, og det ga meg en trygghetsfølelse om at Jesus hadde kommet inn i livet mitt. Han sendte en varme igjennom kroppen min, og jeg kjente en glede jeg ikke hadde kjent på lenge, forteller hun.

- Så stor forandring i meg

Med en gang mannen hennes kom hjem den dagen, så han at noe hadde skjedd.

– Jeg hadde levd med en håpløshet i mange år, og nå så han en stor forandring i meg. Han så at jeg hadde fått noe dyrebart i livet mitt, forteller Ann-Irene.

Hun brukte de påfølgende dagene til å lese kristne bøker med en veldig ro i kroppen. Det Jesus hadde gitt henne er godhet for henne.

Ville at ektemannen skulle oppleve frelse

Ann-Irene ble fylt med en varme fra topp til tå, og den varmen ville hun dele med ektemannen. Hun ba Frelsesalmen for ham hver dag, og en dag fikk også han oppleve Guds kjærlighet.

– Han fikk alvorlig kreft, men hele det halvannet året han hadde igjen å leve fikk han kjenne den freden jeg hadde fått fra Jesus. Det kunne føles urettferdig at jeg mistet han, men jeg visste at Gud så alt i større bilde.

– Guds ånd talte til meg

En dag satt hun og tenkte på hvordan hun skulle klare seg uten ektemannen hun hadde levd med i 40 år. Da hørte hun en behagelig stemme som pratet til henne.

– Det var Guds ånd som talte. Han minte meg på at han hadde lovet at han skulle sørge for meg. Han bar meg igjennom sorgen, forteller Ann-Irene Havaas Olsen.

Hør intervjuet her:

Intervjuet med Ann-Irene Havaas Olsen blir også sendt i programmet Under samme himmel på NRK P1 lørdag 12. mars. Her tar programleder Kjetil Lillesæter opp temaet "godhet", noe han gjør hver lørdag framover.