NRK Meny
Normal

Trygghet

Noen går sammen om å løse våre "salmenøtter". Etter påske har vi fått melding om at noen har dannen en salmenøttklubb. Denne gang synger Sigvart Dagsland.

Sigvart Dagsland
Foto: NRK

”Salmer til alle tider” opplever lytterstorm som aldri før. Salmene engasjerer. Flere hundre brev strømmer inn hver eneste uke, svar på salmenøtta og ikke minst salmeønsker.

Brev som forteller om hva salmene kan bety i menneskers liv. Ja, salmene knytter kontakt mennesker imellom.

Noen har direktekontakt med hverandre under og etter programmet. Etter sendingen 1. påskedag fikk vi tekstmelding fra en ”salmenøttklubb”.

Venner rundt om i landet hjelper hverandre til å løse salmenøtta. Salmekontakt. Salmeønskene denne søndagen kan samles i ett ord…trygghet. Ja, salmene forteller noe om dette grunnleggende behovet vi mennesker har.

Og vi følgende salmer:

Alt for Jesu fot (Hallgeir Greger), Det er makt i de foldede hender (Lage Wedin), Jeg er i Herrens hender (Sigvart Dagsland), Ikke en spurv til jorden (Gunstein Draugedalen), Vær meg nær når dagen gryr (Hilde Frivold) og Guds menighet (Hans Espen Gihle).

Og som vanlig avslutter Bodil Arnesen med ”Velsigning”.

Forrige salmenøtt
Trekking av salmenøtta sist søndag kommer neste søndag, og da skal vi også trekke vinnere knyttet til kveldens salmenøtt.

Den lyder slik: Fra hvilken salme er strofen ”så jeg kan se min herlighet” hentet?

Svar ved å klikke her .