NRK Meny
Normal

Syng håp!

Sindre Eide blir inspirert over nye sanger. Nærvær og fellesskap som for eksempel i ”Håpstango” fra tangoens eget kontinent.

Sindre Eide
Foto: Marion Klaseie / NRK

- Sanger er til for å deles. Det handler om å dele felles tro og håp. Det betyr solidaritet og enhet å synge sammen til tross for kirkelige og kulturelle forskjeller i den verdensvide kirke. Vi kan synge håp inn i våre liv og ut i verden.

Det sier Sindre Eide som var en av de store Ten Sing-pionerene i Norge på 1960 og 70-tallet. De siste årene har han importert og samlet åndelige sanger fra hele verden. Tekster og toner fra Afrika, Asia, Latin Amerika og Europa. Resultatet er gitt ut i sangboken ”Syng håp.”

Syng håp-koret
Foto: Marion Klaseie / NRK

Sanggudstjenesten har derfor hentet inspirasjon fra denne verdensvide kirke. Vi møter barnekoret Voices og Syng håp-koret med solistene Linn Marit Knutsen, Bente Ulleland og Synnøve Saenger. Musikalsk ansvarlig er Odd Halvor Moen og leder er altså Sindre Eide.

- Håpet er en dyrebar skatt. Når jeg er på skattejakt leter jeg i sangene, i møtet med mennesker som synger dem, og blir utrolig glad når jeg finner noen som vil dele en perle av en sang preget av trøst, trygghet, glede og håp.

Sindre Eide blir inspirert over nye sanger og ikke minst over nærværet med mennesker som bruker sangen. Nærvær og fellesskap som for eksempel i ”Håpstango” fra tangoens eget kontinent. Tango står for livsvilje, lidenskap og sterke følelser. I denne sangen fra Argentina og Uruguay blir håpet så å si danset inn i verden da Menneskesønnen kom og ”brøt Guds Taushet og vår angst for døden, håpet som ”bryter ut i sanger, ord og danser” fordi ”en morgen så ham sprenge graven og dødens brodd ble brutt den dag i haven.”

Åpen himmel denne søndagen bringer håp og trygghet inn våre liv gjennom sanger skapt i forskjellige livssituasjoner og kulturer.

Sendt første gang i NRK1 søndag 28. januar 2007.