Salmer som lever

Salmeønsker strømmer inn til ”Salmer til alle tider” med stort engasjement. Årsaken er at salmene lever sitt liv i lytternes forskjellige livssituasjoner.

Gunstein Draugedalen
Foto: Fra platecouver

Bodil Arnesen

Bodil Arnesen

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Her er det salmer som har betydd mye i en vanskelig tid med savn, sorg og smerte.

Men det er også salmer får drømmene til å gå til vår og sommer. Ja, det er salmer som gleder over Guds skaper verk.

Kari Bremnes

Kari Bremnes

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Her er lytternes favorittsalme denne søndagen: Himlen blåne for vårt øye (Gunstein Draugedalen), Sorgen og gleden (Kari Bremnes), Å, kor djup er Herrens nåde (Sverre Moe), Den himmelske lovsang, (Marianne Juvik Sæbø), Ja, en gang mine øyne skal, (Sverre Moe) og Velsigning (Bodil Arnesen) som er fast avslutning i programmet.

Min salme
”Min salme” i samarbeid med avisen Vårt Land, og i kveld er turen kommet til Tor Perskaas fra Horten som til daglig arbeider i Skagerak energi. Han ønsker å høre ”Der hvor roser aldri dør”, og sier

”Jeg tenker på en åndelig sang som Magnus Grønnebreg synger på Perleporten, en CD til Inntekt for Frelsesarmeens rusomsorg. Jeg synes det er så mye håp og forventning i den. Når jeg setter den på, har jeg noen tanker om samtaler med en god venn og arbeidskollega som døde for sju år siden.

Rett før han døde snakket vi om hvordan det kom til å bli. Vi sa at det ikke kunne stoppe nå. Jeg sa, ”den som lever år se.” Og da snakket vi om det å leve evig. Sangen handler om det som kan møte oss siden. Spesielt når jeg er sliten og lei setter jeg på CD-en og hører at jeg har noe i vente som er enda bedre enn livet her.”

Forrige salmenøtt
Riktig svar sist søndag skulle være ”Tårnhøye bølger går”, og vinnere av salmekruset ble Lars Svelland fra Stavanger, Alfhild Bjørnelv fra Trondheim og Gerd Marie Fedøy fra Kristiansund.

Ny salmenøtt
Fra hvilken salme er strofen ”var stolt og strid” hentet?

Send svar her .