Salmefavoritter

Salmeønskene tar nå en pause. Fra neste søndag tar vi for oss forslaget til ny salmebok som nå er ute til høring. En av artistene denne uke er Odd Nordstoga.

2006: Odd Nordstoga er på tv.
Foto: NRK

”Jeg har ennå ikke fått høre min salmefavoritt, men jeg har hatt stor glede av å høre andres favorittsalme.” Slik skriver en av de som lytter til ”Salmer til alle tider.”

Når det har kommet inn over tusen forskjellige ønsker, ja, da er det vanskelig å oppfylle alle. Disse månedene har vært en eneste lang festreise i vår salmeskatt og har på nytt vist hvor viktig ”Salmer til alle tider er.”

Bodil Arnesen

Bodil Arnesen synger alltid Velsigning

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

Selv om vi nå tar en pause fra salmefavorittene, fortsetter vi på en måte likevel. Fra og med søndag 7. september tar vi for oss forslaget til ny salmebok som nå er ute til høring.

Vil din salmefavoritt bli å finne i den nye salmeboka? Hvilke nykommere finner vi? Er det salmer som du vil komme til å savne?

Det betyr at du fortsatt kan holde kontakten med ”Salmer til alle tider”. Du kan sende inn ditt spørsmål knyttet til en spesiell salme som du ønsker skal være leve videre mellom salmepermene.

Kanskje du har en salme eller sang som du ønsker å synge i kirkerommet, men som så langt er utestengt? Ta pennen fatt eller send oss en e-post. Det kommer til å bli en spennende salmehøst!

Salmeønskene denne gang:

Gunstein Draugedalen

Gunstein Draugedalen

Foto: Fra platecouver

Ved Jesu føter (Beams), Ikke en spurv til jorden (Frisk Luft), Tårnhøye bølger går (Odd Nordstoga), Med Jesus vil eg fara (Gunstein Draugedalen), Min hyrde Herren Jesus er (Adventsangerne) og Å, skjønnest rose på vår jord (Nordstrand kirkekor).

Til slutt hører vi vi Bodil Arnesen med ”Velsigning”.

Forrige salmenøtt
Riktig svar på salmenøtta sist søndag skulle være ”Gi oss nå ei nådestund”.

Vinnere av salmekrus ble Gunnar Holth fra Elnesvågen, Oddbjørg Foss fra Tillerbyen i Trondheim og Ågot Lise Fuglestad fra Skien.

Ny salmenøtt
Fra hvilken salme er strofen ”for hvert et glimt fra lysets hjem” hentet?

Klikk her for svar, og send gjerne noen ord om hvilken salme eller sang du ønsker skal være med i den nye salmeboka!