NRK Meny
Normal

Oslo Østre Frikirke

Det er en aktiv menighet en finner i Lakkegata. Sang og musikk er en viktig del av menigheten, og mest kjent er nok gospelkoret Reflex som har sitt "hjem" her.

Oslo Østre Frikirke
Foto: NRK

Det blir gudstjeneste fra Oslo Østre Frikirke. Det er 14. søndag etter pinse, og teksten står i Luk. 10, 25-37. Pastor Arnfinn Løyning preker.

Ved orgel og piano sitter Kjersti Gulli Petersen.

Oslo Soul Children - dir. Ragnhild Hiis Ånestad. Solister i koret er Tuva Moen, Amanda C. Murano, Petter Andre Jølstad og Marthe Nøst Odland.

Norsk Salmebok: 107 (S-97). 943. 707. 423. 114 (S-97). Det er salmene i samme rekkefølge som numrene: Vi kommer til din kirke, Gud, Måne og sol, Da jeg trengte en neste, Jesus, det eneste og Dine løfter er mange.

Møteledere: Sissel Mosvoll og Andreas Buerøgård Therkelsen.

Tekstlesere: Pål Anders Jølstad og Jenny Garlind.

Om menigheten Oslo Østre Frikirke ble dannet 31. mars 1878, og feiret 125-års jubileum i 2003.

Arnfinn Løyning.
Foto: Helge Helgheim / NRK

Selve kirken i Lakkegata ble oppført noen år senere, nemlig i 1885. Oslo Østre Frikirke er en del av Den Evangelisk Lutherske Frikirke som er et landsdekkende kirkesamfunn med 80 menigheter og ca. 22.000 medlemmer. Ca. 780 av disse medlemmen tilhører Oslo Østre Frikirke.

Det er en aktiv menighet en finner i Lakkegata. Sang og musikk er en viktig del av menigheten, og mest kjent er nok gospelkoret Reflex som har sitt "hjem" her.

Annen hver uke inviteres rusmisbrukerne ved Akerselva til Kameratklubb som er en samling med suppe og et guds-ord. Og blant mye mer så arrangerer menigheten i år sitt niende Alpha-kurs, et kurs som gir en innføring i kristen tro.

Koret Reflex
Gospelkoret Reflex ble opprettet i 1973 og kan i år i likhet med frikirken feire et jubileum.

Tretti år er gått og i løpet av disse årene har de kommet med en rekke album og holdt konserter i både inn- og utland.

Koret framførte i 1994 lovssangsmessen "LIV", og sanger fra denne messen brukes i dag fast i gudstjenester rundt om.

CD-en med samme navn har blitt korets største suksess til nå, og to sanger fra den i engelsk versjon har funnet plass i en pakistansk salmebok.

I 2000 turnerte Reflex med pasjonen "7 døgn i Jerusalem", og denne kom også ut på CD samme år.

Hør gudstjenesten fra Oslo Østre Frikirke 2. septemmber.