Om Jerusalem

Tekstforfatter og plateprodusent Erik Hillestad har i en årrekke vært engasjert i å integrere musikk- og kirkeliv - både i inn- og utland.

Erik Hillestad
Foto: Scanpix

Erik Hillestad (57) er en norsk plateprodusent og tekstforfatter. Sønn av prest og salmedikter Olaf Hillestad (1923-1974) og dattersønn av salmedikteren Sigvart Engeset fra Ørsta.

Oppvokst i Oslo og Bergen og utdannet ved Universitetet i Oslo. Utøver av instrumentene piano, bass, fløyte, gitar og trommer. Hillestad etablerte i 1974 plateselskapet og kulturtiltaket Kirkelig Kulturverksted, der han har vært produsent for brorparten av utgivelsene.

Hans engasjement for å integrere kirke og musikalsk kultur har i tidligere år ledet til enkelte konflikter.

Erik Hillestad
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Internasjonalt har han arbeidet med musikk og musikksamarbeid som fokuserer på urfolksrettigheter, andre menneskerettigheter og solidaritet; blant annet i Palestina (1992), Sør-Afrika, Aserbajdsjan, Andesfjellene, i forbedring av forholdet mellom Sør-Korea og Nord-Korea, og til ære for Dalai Lama (1998).

Erik Hillestad er gjest i Det skjedde i de dager lørdag 22. mars. Det er påskeaften, og vi møter ham i samtale med Kjetil Lillesæter.

Kilde: Wikipedia.

Det skjedde i de dager 22. mars 2008