NRK Meny
Normal

Om å vente på noe godt

– Jeg husker godt apasje-syklene som var så populære på 70-tallet.

Petter Schjerven på apache-sykkel

Petter Schjerven (t.h.) avbildet på en grønn Apache-sykkel i forbindelse med NRK-serien Tingenes tilstand.

Foto: NRK / NRK

Jeg hadde en slik en. Rød, med svart lang sal, skikkelig gir - spake og krokete styre. Husker godt da jeg fikk min. Jeg og broren min måtte spare noe selv. Resten skulle vi få av foreldra våre. Men vi måtte vente noen måneder, fikk vi vite.

Det blir alltid jubel når noe gledelig inntreffer før en hadde trodd. Vi som er foreldre har noen slike erfaringer. Det kan være at poden i lang tid ble lovt det som stod på ønskelista, men med beskjed: Du må vente til bursdagen. Du må vente til jul! Men så kommer den uventede gladmeldingen: Du skal få det allerede nå. Du slipper å vente mer. Det var det som hendte den gangen jeg fikk sykkel. Jeg fikk den lenge før jeg hadde regna med. Da ble det glede i heimen. Jeg husker nesten like godt den hendelsen, som selve sykkelen.

Jeg fikk assosiasjoner til min barndoms opplevelse når jeg leste bibelordet for dagen i dag. Her heter det: ”Og dette er det evige liv, at de kjenner deg, den eneste sanne Gud, og ham du har sendt, Jesus Kristus” (Joh 17,3)

Temaet er altså det evige liv. Det evige liv tenker vi vel vanligvis ikke mye på i det daglige, noen av oss. Vi har som oftest mer enn nok med å holde styr på hverdagslivet. Men likevel er ikke det evige liv fjernere for oss enn at vi vet at det ligger der fremme et sted. Når jeg blir gammel og skal legge ned vandringsstaven for godt: Da starter det evige liv, og jeg skal få være hos Gud i himmelen. Det er noe godt som ligger og venter.

Bibelordet for dagen i dag utfordrer oss imidlertid til å tenke noe annerledes om dette, nemlig: ”Du skal få det allerede nå. Du slipper å vente.” Det kan vi lese ut av dagens bibelord. Det evige livet begynner altså i dag. I det du nå står på terskelen av denne nye dagen, har det evige liv begynt. Du er en evighetsvandrer på en ganske alminnelig dag i begynnelsen av februar.

Evighetsvandrer. Hvordan henger dette sammen? Jo, det evige liv knyttes sammen med å kjenne Gud, kjenne Jesus, hører vi. Dette er det evige liv, at de kjenner deg den eneste sanne Gud og ham du har utsendt, Jesus Kristus. Det evige livet er en person. Da blir det viktigste for oss å kjenne han. For da er det evige livet vårt allerede nå mens vi lever våre liv her. Du slipper å vente.

Nils Åge Aune

Musikk: Elvis Presley - «Precious Lord, take my hand»