Når nøden er nær

Å hjelpe noen som trenger det, er noe vi gjør for hverandre, men også for Gud. Det trenger ikke å være noen i land langt borte. Kanskje du kan hjelpe naboen eller en du arbeider sammen med, sier Herborg Finnset Heiene.

Herborg Finnset Heiene.
Foto: Helge Helgheim / NRK

Gomorgen. I dag er siste dagen i august. I morra går vi inn i de mange månedene med ”r”i navnet og tran. Lyset har allerede begynt å minke noen steder i det lange landet vårt. Høsten lister seg inn over morgenkaldt, duggvått gress.

På denne dagen møter vi ei oppfordring til kjærlighet. Slik skriver apostelen Paulus til sine venner i Roma, som fulgte Veien, som trodde på Jesus.

Vi er skapte til å være med-mennesker for hverandre. Du kan kalle det kjærlighet, solidaritet, eller medmenneskelighet.

Dikteren Rudolf Nilsen sa det slik : ”Intet er mer som skrift i sand enn løfter om kjærlighet”. Kjærlighet er ikke først og fremst ord – men handling.

Se på menneskene du møter i dag. Kan du gjenkjenne Guds skaperglede i dem? Ser du Guds fingeravtrykk på deg selv – eller på dem? De du møter i dag er dine med-skapninger, og dine medvandrere på jorda. De er også blitt overøst av Guds kjærlighet.

Å se din bror og søster som trenger deg – og gjøre noe med det – det er å oppfylle kjærlighetens lov.

Å hjelpe noen som trenger det, er noe vi gjør for hverandre, men også for Gud. Det trenger ikke å være noen i land langt borte. Kanskje er det naboen din som trenger deg, eller en du arbeider sammen med. Å gjøre det gode er å oppfylle kjærlighetens lov. Da blir det ikke bare som skrift i sand.

Skriv til Herborg Finnset Heiene.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi hører Bodø Domkor under ledelse av Ragnhild Srauman Halstensen og med Ellen Drevvatne som solist, synge Elias Blix’ salme ”No soli bakom blåe fjell”.

Hør andakten 31/8.