NRK Meny
Normal

Morgenandakten torsdag 26. november

Guds kjærlighet

Barbro Wiig Sulebakk
Foto: Øyvind Ganesh/Ganesh foto

På mitt venstre håndledd har jeg en liten vakker sommerfugl tatovert inn for å vare resten av livet. Sommerfugler en nemlig noe av det fineste jeg vet. Kledd i de nydeligste farger og mønster danser den i luften så utrolig vakker, lett og fri. Visste du forresten at sommerfuglen er et av de aller eldste kristne symbol? Et tegn på nytt liv, og Jesu Kristi oppstandelse?

Jeg har mange ganger lurt på om larven vet hvor vakker den skal bli en gang? Den imponerende forvandlingen fra larve til sommerfugl starter før larven skal skifte hud for siste gang. De første forberedelsene til det nye livet er allerede begynt idet larven fester seg til en plante for å forpuppe seg.

Etter noen få stille dager vrir larven seg ut av den gamle huden, og dukker frem som en puppe. Den utvendige forvandlingen til sommerfugl er dramatisk med nye ben, vinger og følehorn, men innvendig i puppen er endringen så godt som total.

På puppestadiet, skjer det en fullstendig omstrukturering og omlegging av larvens indre. Nervesystemet og åndedrettskanalene videreutvikles, hjertet blir større, og store deler av de indre organene blir til en flytende substans som deretter gjenoppbygges til den voksne sommerfuglens organer.

Når alt dette er fullført, legger den voksne sommerfuglen puppehuden bak seg og flyr ut i livet. En fullstendig forvandling. Men gjennom alt dette - vet den, og forstår sommerfuglen egentlig hvor vakker den skal bli en gang?

Jeg tror at Gud vil gi meg sommerfuglvinger. En dag! Jeg vet ikke hvordan, og skjønner lite av alt. Men det er det håpet jeg har. I bibelen står det i 1. Korinterbrev at nå forstår vi kun stykkevis, og taler profetisk stykkevis. Vi ser alt i et speil, i en gåte. Men en dag skal vi se ansikt til ansikt, og erkjenne fullt ut, slik Gud kjenner meg fullt ut.

Livet er ikke alltid like lett. Noen ganger føler vi oss små, nesten usynlige og til og med ubetydelige. Vi feiler og strekker ikke til, og noen ganger går vi oss helt vill.

Da er det godt å vite at det finnes en som alltid tar imot oss,- som sine barn. Guds kjærlighet og nåde er stor, og det er rikelig til oss alle. Jeg har et håp – midt i alt - at en dag vil forvandlingen skje.

Jeg tror på en Far som elsker meg, som har omsorg for meg, som bryr seg om meg. Det er dette jeg bygger jeg livet mitt på, det er dette jeg har. Så blir de stående disse tre; Tro, håp og kjærlighet. Men størst blant dem er kjærligheten.

Barbro Wiig Sulebakk

Musikk: Barbro Wiig Sulebakk - "Sommerfuglvinger"