NRK Meny
Normal

Morgenandakten torsdag 20. april

En som tror på deg

Jan Erik Larssen
Foto: Baard Berg Wilhelmsen / NRK

Noe av det aller viktigste vi kan gi til våre barn og unge er troen på seg selv. Uten tro på seg selv kan livet fort bli tungt og vanskelig.

Troen på seg selv er ikke medfødt, den må læres og erfares. Barn er også svært lettpåvirkelig. Selv kan jeg fremdeles huske i detalj de gode opplevelsene fra barndommen, og ikke minst de vonde og vanskelige.

Mange av dem som ikke har gjort seg kjent med Jesus, har et bilde av at kristen tro handler om å prestere, streve og gi avkall på mye av eget liv. Men ved å studere Jesus vil du oppdage at kristen tro handler vel så mye om at Jesus tror på deg!

Jesus betrakter deg og meg med den høyest form for kjærlighet: ubetinget kjærlighet. Jesu disipler var som deg og meg, helt normale mennesker. De feilet gang på gang, og gjorde Jesus oppriktig oppgitt, men han sluttet aldri å tro på dem for det. Disiplene fikk hele tiden nye sjanser, og det må vi mennesker ha, for vi slutter aldri å feile, vi blir aldri utlært.

Jesus møtte aldri noe menneske med avvisning fordi det ikke var bra nok. Tvert i mot. Han oppsøkte ofte de som følte seg så elendige at de ikke turte å nærme seg han. Han så dem, løftet dem, bekreftet dem og trodde på dem. Jesus ser potensiale i hver og en av oss. Dette er noe av det viktigste vi har formidlet til hundrevis av barn som har vært innom barnekoret vårt Sjåbagos gjennom de siste 16 årene.

"Du er unik, du er god nok og Jesus både tror på deg og elsker deg akkurat som du er!" Det har ikke manglet på bekreftelser fra tidligere sangere i dette koret som nå er unge voksne. Det å ha livets anker festet hos Jesus, har vist seg å holde, også når det har stormet som verst.

For igjen: Jesus slutter ikke å elske oss og tro på oss selv når vi ligger nede for telling. Han er en fantastisk trøster og motivator! Bare hør på disse setningene hentet fra bibelen og satt sammen av Hans Olav Mørk:

"Han skal gi deg kraft til å leve, gi håp og framtidstro. Han har sagt kom til meg du som strever og jeg vil gi deg ro. Han skal bevare deg fra alt ondt, gi deg styrke når du er svak. Tross ditt svik, dine nederlag, er hans nåde ny, hver dag."

Vi trenger alle noen som tror på oss, en som aldri gir opp håpet selv når vårt eget mot er borte. Mange lærer at dette håpet, dette motet, denne styrken kan du finne inne i deg selv. Det mener jeg er en sannhet med svært mange unntak.

Når "deg selv" er noe du konstant har vært på flukt fra i årevis, når "deg selv" du har forsøkt å tåkelegge egne vonde tanker og tilværelse med rus og medikamenter, da er ikke "deg selv" et sted du makter da klarer du kanskje ikke å oppsøke jakten på å finne din indre styrke alene.

Da trenger du kanskje en som kan gå sammen med deg, en som kjenner deg slik du faktisk er ditt innerste "deg selv" og allikevel elsker deg med ubetinget kjærlighet. Du trenger å gå sammen med en som tror på deg. Prøv Jesus.

Jan Erik Larssen

Musikk: Maren Morris - "My Church"