NRK Meny
Normal

Morgenandakten onsdag 24. juni

Der kjærligheten er, der er Gud

Sara Moss-Fongen
Foto: Elisabeth Moss-Fongen

I dag skal jeg gjøre noe jeg har gledet meg til lenge. Jeg skal straks komme meg av sted inn til Oslo og sette opp et kirketelt midt i Spikersuppa. Det er Pride her denne uka, en kulturfestival som vil synliggjøre menneskelig mangfold når det kommer til identitet, kjønn og seksualitet.

Tusenvis av mennesker er i byen for å søke fellesskap, vennskap og kjærlighet. Slike steder er det fint å få være som prest, slike steder er det fint å få være kirke. Jeg gleder meg til vi har kommet i gang i kveld – når folk har fått henge lapper med ønsker og klager i bønnetreet, og en mengde telys brenner for noe eller noen de tenker på. Midt blant alle de små lysene står det ett stort.

Vi har med det hvite Kristus-lyset fra i fjor, som for anledningen har blitt pyntet med et regnbuebånd. Ikke fordi Kristus blir noe annerledes av det, men fordi noen ville pynte lyset. Jeg veit ikke hvem. Plutselig bare var det der. Noen ville gi kirketeltet en liten gave. Jesus sa at han er verdens lys, og at vi skal være bærere av det lyset ut i verden. Det er vi blant annet når vi tenner lys for andre og tar vare på hverandre.

Mange som kommer på Pride har en gang blitt fortalt at Gud ikke ønsker å få vite hvem de elsker aller mest, eller at Gud ikke tåler å høre hvem de egentlig er. Det er ikke sant.

Gud tåler å høre, og Gud vet best av alle hvem du er, for det er Gud som har skapt deg. I kirketeltet i Spikersuppa vil vi derfor feire kjærlighet og mangfold sammen med homofile, bifile, transpersoner og alle andre folk denne uka. Der vi mennesker blir redde, usikre eller ikke klarer å forstå, der finnes Gud.

Det står i 1. Korinterbrev (ref. 13, 7) at kjærligheten utholder alt, tror alt, håper alt, tåler alt - og der kjærligheten er, der er Gud. Gud gleder seg med oss når vi er glade, og når vi finner gode fellesskap. For sånn har Gud skapt oss – med evne til glede og kjærlighet, og behovet for å bli tatt vare på av hverandre.

Sara Moss

Musikk: Hekta Gospelkor - "Kristus er verdens lys"