Morgenandakten mandag 6. juni

Livet er som å danse

Camilla Osnes
Foto: Andreas Osnes

Jeg har alltid hatt en drøm om å danse salsa. Som student skjønte jeg at jeg ikke var alene om denne drømmen, og en kveld dro vi en hel gjeng – avgårde, ut for å danse. Endelig skulle jeg lære meg å bevege meg til latino-amerikanske rytmer.

Men det er ikke bare, bare å lære seg å danse salsa. Koordinering av overkropp og føtter, i tillegg til å forstå partnerens bevegelser og signaler – det er ikke lett! For at pardans skal fungere må du være både myk og smidig, men samtidig sterk og stødig sånn at du blir lett å føre, for dansepartneren din.

Det jeg synes var vanskeligst var å stole på min partner. Stole på at han ikke mistet meg på gulvet. For pardans er et samarbeidsprosjekt der du stole på den andre for at dansen skal fungere!

En dag kom jeg i prat med en god venn, som også var veldig god til å danse salsa. Han sa: "Camilla, du må stole på meg. Min oppgave er å gjøre deg vakker på dansegulvet og vise frem din aller beste side. Hvis jeg ikke klarer det, da har jeg feilet som dansepartner."

Det var akkurat det som skulle til, for at jeg knakk koden. Da han sa det, gikk det opp for meg at jeg måtte klare å slippe tak på min egen kontroll og virkelig begynne å stole på den jeg danset med!

Det fikk meg til å tenke. Sånn er det egentlig mange ganger med livet og vårt forhold til Gud også! Vi sier at livet kan være som en dans på røde roser. Vi forbinder dans med noe som er lekende lett, men dansing er ikke nødvendigvis slik.

Akkurat som i dans der vi må øve på trinnene, må kommunisere med partneren vår og lære å forstå hverandre, også blir vi bedre og bedre etter hvert - slik er det også med vårt Gudsforhold. Selv om vi kanskje føler at Gud er fjern og at dansetrinnene ikke går som de skal, så er Gud den perfekte dansepartneren.

Der vi kan trå feil, med vår dansepartner, så slipper Gud aldri tak i oss! Gud er alltid nær og holder vår hånd, selv når vi ikke kjenner det!

Gud vil alltid det beste for oss og jobber alltid for å vise vår aller beste side. Slik at alle på dansegulvet ser hvor vakre hver og en av oss er. For Gud har alltid lovet at Han vil danse med oss!

Herre, du ransaker meg og du vet –
2 du vet om jeg sitter eller står,
på lang avstand kjenner du mine tanker.
5 Bakfra og forfra omgir du meg,
du har lagt din hånd på meg.
8 Stiger jeg opp til himmelen, er du der,
legger jeg meg i dødsriket, er du der.
9 Tar jeg soloppgangens vinger
og slår meg ned der havet ender,
10 da fører din hånd meg også der,
din høyre hånd holder meg fast.

Camilla Osnes

Musikk: Marc Anthony – "Vivir di Vida"