NRK Meny
Normal

Morgenandakten mandag 26. juni

Samos

Anita Kristin Hagerup
Foto: Lars Erik Andreassen / NRK

Jeg er 26 år, nettopp ferdig med utdanningen, og kjenner at jeg nå vil ha et annerledes halvår hvor jeg følger hjertet mitt. Jeg vil reise til ulike steder i verden, skrive, lese - og søke etter Gud. Den første reisen går til øya Samos, utenfor Hellas. Her besøker jeg flere klostre, jeg ser hvordan de ortodokse munkene og prestene lever, og får et lite innblikk i hvordan kirkesamfunnet er der.

Det åpnet øynene mine mer for de ulike måtene mennesker praktiserer sin kristne tro på. Men, det som gjorde størst inntrykk, var å ta båt over til Patos for å se hulen hvor Johannes fikk sin åpenbaring. Og besøke Efesos Hvor Paulus forkynte Guds ord.

Jeg har aldri vært i Jerusalem. Så det er sterkt for meg å besøke disse bibelske stedene. Jeg fikk gåsehud når guiden sa "og her inne, en dag da Johannes satt på kne og ba, hørte han Guds røst fylle hulen. Når han snudde seg så han den oppstandene og seirende Jesus Kristus fra Nazareth stå fremfor seg." Det var helt uvirkelig å være der. Det trillet tårer nedover kinnet mitt, "tenk her var du Gud", hvisket jeg til meg selv.

Etter en lang dag som turister i med stekende sol i august, var det godt var å trekke seg tilbake på rommet og reflektere over det jeg hadde sett og følt. Tilbringe tid i de stille, be en bønn, og sitte alene med Gud. Det var godt å ta seg tid til å si til Herren at dette hadde gjort inntrykk på meg, fortelle Ham om det, og være lydhør for hans svar.

I bibelen står det: og når du ber, skal du gå inn i rommet ditt og lukke døren og be til din Far som er i det skjulte. Og din Far, som ser i det skjulte, skal lønne deg. Jesus ønsket at disiplene skulle være med Ham til et avstedsliggende sted og hvile seg med ham.

Vi trenger å komme oss vekk fra alt det hektiske jaget som omgir oss og tilbringe tid med Gud. For å skape rom for at Gud skal komme inn til oss å gi oss noe. Når vi sitter alene og leser i bibelen, eller gå ute i naturen og snakker med Gud, åpner vi oss for det han vil gi oss.

Men med ståk og støy som vi omgir oss med til vanlig, kan ikke Gud få gitt oss det han vil. Når det er for mange ting rundt oss, så hører vi ikke Guds tale og vi ser ikke Gud. Men åpner vi linja til vår Far når vi for eksempel er på en fjelltopp, i fiskebåten, i en kirke eller alene på sengekanten, kommer Gud oss i møte og gir oss det vi trenger mest av alt: nærhet sammen med ham.

Anita Kristin Hagerup

Musikk: BYU Vocal Point - "Nearer, My God, to Thee"