Kirkeåret ebber ut

I hele høst har vi hatt en vandring i Salmebokforslaget ”på leit” etter nye salmer. Denne gang har vi et helt annet fokus. Herborg Kråkevik synger en av de gamle salmene.

Herborg Kråkevik
Foto: NRK

Det er høst og kveld. Et nytt kirkeår ebber ut. Neste søndag er det nemlig 1. søndag i advent. Hva passer bedre enn en halvtime med god kveldsstemning.

I hele høst har vi hatt en vandring i Salmebokforslaget ”på leit” etter nye salmer. Denne gang har vi et helt annet fokus. Gamle salmer inn i ny salmebok. De er i alle fall foreslått. Gamle og velbrukte kveldssalmer som betyr mye for mange.

Det er ingen grunn til bekymring. Den nye salmeboka vil ikke bli ugjenkjennelig. Selv om nye salmer vil finne få plass, vil salmer som tilhører vår religiøse arv, være med oss videre. Et godt eksempel på det får vi denne gangen.

Salmene siste søndag i kirkeåret er:

Marianne Juvik Sæbø

Marianne Juvik Sæbø

Foto: Kristian Ervik / NRK

Nå skrider dagen under (Geir Rebbestad), Ned i vester soli glader (Sondre Bratland), Bred dina vida vingar (Storkyrkans kör), Dagen viker og går bort (Bodø domkor), Fager kveldsol smiler (Herborg Kråkevik), Se, solens skjønne lys og prakt (Gunstein Draugedalen), Jesus, styr du mine tanker, som er "Min salme" i samarbeidet med Vårt land (Tone Marthe Sødal) og O bli hos meg (Marianne Juvik Sæbø).

Bodil Arnesen synger ”Velsigning” til slutt i programmet.

Forrige salmenøtt
Riktig svar sist søndag skulle være ”Jesus din søte forening å smake”. Vinnere av salmekruset ble Anne-Lise Adelsten Lutnes fra Andenes, Håvard Myklebust fra Bergen og Jorunn Antonsen fra Råde.

Ny salmenøtt
Fra hvilken salme er strofen ”av all vår hug og hått” hentet?

Send svaret ditt ved å klikke her . Frist er onsdag 26. november.