NRK Meny
Normal

Jula varer helt til pinse

Vi må aldri slutte å håpe og drømme selv om det ser vanskelig ut. Vi har vel mer enn nok med å holde fred i eget hus. Det sier han i samtele med Helge Gudmundsen.

Egil Svartdahl
Foto: Filadelfia Oslo

TV2-pastor Egil Svartdahl er opptatt av julen som fredens høytid og ønsker å gi en hyllest til alle som arbeider for fredens sak. Vi møter en engasjert og ydmyk pastor som forteller om egne juletradisjoner og setter julens budskap i perspektiv.

I år er det 15 år siden Egil Svartdahl debuterte som programleder i TV2, og han får høre lydklipp fra det aller første programmet høsten 1992.

Siden den gang har det blitt mange program, og han forteller om det å møte så mange forskjellige mennesker. Når han helt uforberedt får møte en av disse, et menneske han fulgte i seks programmer, ja da mister han munn og mæle. En gråtende Svartdal uttrykker dyp takknemlighet.

Egil Svartdahl og Helge Gudmundsen

Egil Svartdahl og Helge Gudmundsen (foto: NRK).

Foto: NRK

- Er det noe sted Gud feirer jul, så er det folk er aleine og føler seg utenfor. Da er krybberommet den største katedral og sykerommet det beste kirkerom.

TV2-pastor Egil Svartdahl har ikke glemt sin egen nedtur. Han forteller åpent om da han ble rammet av hjerteinfarkt.

Det er en åpen TV2-pastor vi får møte i programmet ”Jula varer helt til pinse”, og når programleder Helge Gudmundsen konfronterer ham med programtittelen, ja da ler han godt.

- Jeg er jo ikke bare pinsevenn, jeg er venn både av jul og påske!