Jazz og evangelium

Jazzens musikalske røtter har forbindelse med blues, gospel og spirituals. Gjenlydene fra disse klangene kan høres i de ulike livssituasjoner mennesker opplever den dag i dag. Presten Nils-Göran Wetterberg og Jack Lidström.

Nils-Göran Wetterberg og Jack Lidström
Foto: Svensk fjernsyn (SVT)

Jazzgudstjeneste fra Stockholm

- Jazzens musikalske røtter har sterke bånd til kirkens evangelium. Ikke minst et tidløst budskap til de som er nederst på rangstigen og som lengter etter lyset.

Det sier presten Nils-Göran Wetterberg som leder jazzgudstjenesten fra Stockholm. Han spiller selv klarinett i bandet som deltar, Jazzbandet Kack Lidström Hep Cats. Det ledes av den legendariske Jack Lidström som har ledet bandet i 60 år med trompeten som hovedinstrument.

Jazzmusikken har røtter langt tilbake i tiden og berører den afroamerikanske sjelen. En vei der brytningen mellom glede, sorg og håp også har satt musikalske spor.

Røttene
Jazzens musikalske røtter har forbindelse med blues, gospel og spirituals. Gjenlydene fra disse klangene kan høres i de ulike livssituasjoner mennesker opplever den dag i dag.

Det blir mye gjenkjennelse når vi under gudstjenesten blant annet får høre ”Hvilken venn vi har i Jesus”, ”Just a closer walk with thee”, ”Nobody knows” og ”Oh, when the saints”.

Jazzgudstjenesten er en samnordisk produksjon og sendes i Sverige, Finland, Danmark og Norge. Det er SVT som har produsert gudstjenesten.

Jazzbandet Kack Lidström Hep Cats
Foto: Svensk fjernsyn (SVT)