Himmeltoner

Perleport og himmelborg. Himmelsk by og den store hvite flokk. Felles for våre salmediktere er at de ønsker å skildre himmelen som et godt sted å være. Anne Vada synger.

Anne Vada
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Salmefavorittene denne uke samler seg rundt det kristne håp. Her finner vil himmeltoner i alle varianter. Fra stille undring til høystemt lovsang.

Vakre melodier som kler like vakre tekster. Tekster som gir oss himmelbilder i ulike varianter. Perleport og himmelborg. Himmelsk by og den store hvite flokk.

Her er det mye å velge mellom, men felles for våre salmediktere må jo være at de ønsker å skildre himmelen som et godt sted å være. Så finner de da også et godt billedarkiv i Bibelen selv.

Himmeltoner gir trøst og håp for mange mennesker. Virkelighetsflukt? Nei, det er nok ikke det. Her er det snakk om et genuint håp og et godt perspektiv over liv og framtid. At mange holder fram himmelsalmer som sine salmefavoritter, overrasker oss ikke.

Denne uke får du høre et lite knippe av disse salmene:
Perleporten (Trond Erics ), Eg veit i himmerik ei borg (Anne Vada), Denne hellige stad (Oslo Gospel Choir), Hjemme i himlen (Gunstein Draugedalen), Den store hvite flokk (Oslo domkor) og Vær meg nær, å Gud (Haslum minising).

Og selvsagt Bodil Arnesen med ”Velsigning”.

Oslo Gospel Choir

Oslo Gospel Choir

Foto: Scanpix