NRK Meny
Normal

Grønnåsen i Tromsø

Grønnåsen menighet er aktiv på flere områder. Det gjelder sang- og musikklivet og også den diakonale delen av menighetslivet.

Grønnåsen kirke
Foto: Wikimedia

Kjersti Marie Lægdene

Kjersti Marie Lægdene

Foto: Helge Helgheim / NRK

Liturg på pinsedagen er kapellan Kjersti Marie Lægdene og musikalsk ansvarlig er kantor Matthias Anger.

Salmene er S-97 nr. 40b (Herre Gud, ditt dyre navn og ære), 222 (I all sin glans nu stråler solen frem), 215 (O lue fra Guds kjærlighet), S-97 nr. 27 (Gå gjennom byens rette gater), S-97 nr. 24 (Kornet har sin vila djupt i frusen jord) og nr. 223 (Kjærlighet er lysets kilde).

Grønnåsen kirkekor medvirker.

Aktiv menighet
Menigheten er aktiv på flere områder. Det gjelder sang- og musikklivet og også den diakonale delen av menighetslivet.

Småbarnstreffet "Åpent lekested" er et tilbud til familier med barn som inviterer til et koselig samvær et par timer midt på dagen på onsdagene.

Her blir det servert kaffe og te, mens familiene selv tar med seg matpakkene sine. Og dersom barna er med på søndagens gudstjeneste, blir det holdt egen søndagsskole for dem mens høymessen pågår.

Dette gir anledning til å bli kjent med andre i menigehten. På samværene blir ulike temaer tatt opp, som f. eks. "Førstehjelp" og "Babymassasje".

Matthias Anger

Matthias Anger

Foto: Helge Helgheim / NRK

For andre kan koret være et alternativ. Kirkekoret i Grønnåsen menighet sier selv de er en oppgående gruppe, - og det er vel ingen grunn til å tvile på det.

Koret består av rundt 20 sangere som kommer sammen hver tirsdagskveld.

Reportoaret spenner vidt - fra salmer til Bach-kantater, og ved siden av det vanker også "prat" og som regel hjemmelaget kake.

Grønnåsen kirke er en forholdsvis ny kirke. Den er lys, og fargene er rolige, "duse" og pastellaktige.

Kantoren har et bra orgel til sin disposisjon. Det kan komme godt med når menigehten arrangerer salmekvelder.

Det er blitt mer og mer vanlig at det nå serveres kirkekaffe på gudstjenestene. Det er også en ordning menigheten i Grønnåsen har innført.

Etter hver høymesse kan de som ønsker det, stanse igjen for en kopp te eller kaffe og slå av en prat og bli bedre kjent med folk.

Hør gudstjeneste fra Grønnåsen kirke 11.05.8