Hopp til innhold

Frelsesarmeen i Oslo

Synnøve Søberg har hatt et liv på gata og fått hjelp av Frelsesarmeen til å komme seg derfra. Vi møter henne i Templet.

Synnøve Søberg
Foto: Marion Klaseie / NRK

Søndag 9. november:

Paul Waters
Foto: Marion Klaseie / NRK

Møte i Templet, Frelsesarmeen i Oslo. Vi møter Synnøve Søberg.

Synnøve Søberg som har hatt et liv på gata og fått hjelp av Frelsesarmeen til å komme seg derfra.

Hun deltar på møtet i Templet sammen med Templets hornmusikk, sangbrigade og korpsleder Paul Waters (bildet).

Onsdagsgruppa
Synnøve er fast tilstede på onsdagsgruppa i Templet korps hos Frelsesarmeen i Oslo sentrum. Dette er en gruppe der hun møter likesinnede for å samtale, bibellesning og hygge med servering . Frelsesarmeen er den eneste familien Synnøve har, og den betyr svært mye for henne.

Synnøve Søberg har et langt liv bak seg som rusmisbruker, hun begynte å ruse seg i 1965, fra 1977 var hun heroinavhengig. Frelsesarmeen har hun alltid vært glad i, hos dem fikk hun gratis mat, en dusj, klær og en prat når hun hadde behov for det.

Sju ganger på sykehus på to år
Allerede i 1985 ble hun kjent med Erna og Njål Djurhus i ”Fyrlyset” på Grønland. Etter å ha vært innlagt på Ullevål sykehus 7 ganger i løpet av to år, med infeksjoner og livstruende skader skjønte hun til slutt at noe måtte gjøres, og søkte om Metadon og fikk akuttplass på gatehospitalet til Frelsesarmeen. Der fikk hun være til det ble plass på ”Den åpne dør”, et annet tilbud rusomsorgen i Frelsesarmeen driver i Oslo.

I dag bor Synnøve for seg selv og er blitt menighetstilhørig i Frelsesarmeen, noe hun er svært stolt over. Troen har jeg hatt hele tiden sier Synnøve, men den har blitt sterkere etter hvert som årene har gått.

Frelsestemplet i Oslo

Frelsestemplet i Oslo

Foto: Marion Klaseie / NRK

Søndag 16. november:
Tema er tjeneste, tillit og omsorg.

Begrepet tjeneste, å overgi seg selv til Gud, er en viktig del av Frelsesarmeens tradisjon. Like viktig er de løftene som Gud gir oss, at han vil lede og styrke oss gjennom livet, og at vi kan stole på hans omsorg, sier møteleder og taler, korpsleder Paul Waters.

Bo Brekke
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Vi møter ellers Bo Christoffer Brekke, den yngste av sønnene til Bo Brekke som ble skutt og brutalt myrdet i Pakistan i september i fjor. Sønnen forteller om hvordan han opplevde dette og hva det har gjort med ham.

I dag bor han på Grønland i Oslo sammen med sin svenske samboer. Han er nyutdannet statsviter og jobber som konsulent i Rambøll Management. Han deltar på møtet i Templet sammen med menighetens sangere og hornorkester.

Birgitte og Bo Brekke
Foto: Marion Klaseie (faksimile av VG-oppslag) / NRK

Templet Hornorkester består av om lag 30 medlemmer og blir dirigert av Odd Arne Brandvik. Strengemusikken – eller Sangbrigaden – består av rundt 25 medlemmer og blir ledet av Elin Brandvik. Det blir solosang ved Tine Therese Tvedt. en kompgruppe består av Thor-Erik Fjellvang på flygel, Stian Schøld Hansen på bass, Dag Tofteng på gitar og Ruben O. Dalen på perkusjon.

Ellers deltar Frøydis Seland som tekstleser og Hanne-Berit Eikeseth. Bo Christoffer Brekke er med i bønn.

Bo, Benjamin, Bo Christoffer og Birgitte Brekke julen 2006

Bo, Benjamin, Bo Christoffer og Birgitte Brekke julen 2006

Foto: Marion Klaseie (faksimile fra VG-opslag) / NRK

Åpen Himmel: Møte i Templet, Frelsesarmeen i Oslo.

NRK1 søndag 16. nov. 2008 kl. 17.30.

Skog