Evig troskap

I sommer skal Kari Helene Skog gifte seg med den hun elsker. Men Kirken nekter å velsigne ekteskapet, fordi hennes store kjærlighet er en kvinne.

Kari Helene Skog
Foto: Hege Olsen

- Derfor blir det en borgerllig vielse. Det føles sårt at Den Norske Kirke, som jeg har vokst opp med som prestedatter, ikke vil vie oss.

Min fars største ønske som prest er å få vie meg og min kjæreste. Det får han ikke lov til fordi vi er to kvinner som elsker hverandre, ikke en mann og en kvinne, sier Kari Helene Skog fra Skjervøy i Troms.

Kari Helene Skog
Foto: Hege Olsen

I sommer skal Kari Helene Skog gifte seg med sin store kjærlighet. Hun ønsker å gifte seg i Guds Hus, men Den Norske Kirke nekter å velsigne ekteskapet. Kari Helene Skogs store kjærlighet er nemlig en kvinne.

Kari Helene Skog legger ikke skjul på at det er krenkende når kristne mennesker uttaler at homofil kjærlighet er synd, Kjæresten min gjør meg til et bedre og tryggere mennesker. Også på tunge, vanskelige dager er hun der for meg.

Hvordan kan kjærlighet mellom to mennesker være synd, spør Kari Helene Skog fra Skervøy I Troms. Hun inngår partnersskap med kjæresten sin i Tromsø denne måneden

Hør Kari Helene Skog 14. juli.