NRK Meny
Normal

Den rette timingen

Ditt forhold til Jesus er ikke avhengig av hvor du befinner deg i livet, eller om noen har undersøkt markedet og konjunkturene. Frelsen avhenger av Jesus selv, sier Hilde Anette Løvenskiold Kvam.

Hilde Anette Løvenskiold Kvam.
Foto: Helge Helgheim / NRK

Teksten er hentet fra 2. Kor 6, 1 -10.

«Timing» - er et ord som stadig dukker opp i forskejllige sammenhenger.

Det er viktig å finne den rette timingen. Enten det gjelder å finne formkurven til et mesterskap, slippe en film eller CD eller lansere et nytt produkt av et eller annet slag.

Mange mennesker har det som sitt yrke å sjekke markedet, konjukturene eller teste ut formkurver. Målet er at alt skal klaffe når det gjelder. For noen er det vinn eller forsvinn.

I dag snakker Paulus om timing, ennå jeg tror han aldri har hørt om ordet. Paulus skriver til menigheten i Korint og har mange formaninger om hvordan de skal leve og ordne seg.

For å få frem sitt budskap siterer han fra profeten Jesaja, ord han nok vet de kjenner: Jeg bønnhørte deg i rette tid og hjalp deg på frelsens dag.

Også kommer han med sin timing: Se, nå er den rette tid, nå er frelsens dag!

Og ikke nok med det. Dette er også til oss. Vår timing. Se, nå er den rette tid, nå er frelsens dag!

Vi har akkurat de samme mulighetene og de samme unskyldningene som de hadde den tiden.

Det var en brosjyre i min ungdom som hadde overskriften "Tid til å tenke på Gud?"

Brosjyren tok opp de forskjellige fasene i livet, og alltid var det en eller annen grunn til å velge bort Gud, enten man var for ung, for travel eller for gammel. Til sist var det bilde av en ny grav, og det sto: for sent å tenke på Gud.

Det vil alltid være slik. Livets mange utfordringer og muligheter kommer gjerne foran og før vårt møte med Gud.

Men i dag er frelsens tid. I dag er det din timing, du som har muligheten til å velge Jesus og kunne si slik Paulus sier det litt senere: «Vi har intet, men eier likevel alt.»

Ditt forhold til Jesus er ikke avhengig av hvor du befinner deg i livet, eller om noen har undersøkt markedet og konjunkturene. Frelsen avhenger av Jesus selv. Den er det han som har fullbrakt.

Dersom du ønsker å ta han inn i ditt liv, nettopp der du er nå, har du muligheten. Du inviteres inn i et fellesskap som ikke er forutsigbart, men som holder helt inn i evigheten.

Skriv e-post til Hilde Anette Løvenskiold Kvam.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vi hører Steinar Albrigtsen synge ”Min gårsdag er forbi”.

Hør andakten onsdag 19. september.