NRK Meny
Normal

Bibelen fra A til Å

En motivasjon for å lese Bibelen var å stå betre rustet i diskusjoner med ho mamma. Dessuten er jeg et nysgjerrig menneske, sier Pål Isaksen.

Pål Isaksen
Foto: Kjetil Lillesæter / NRK

Jeg har lest Bibelen fra begynnelse til slutt. Det tok meg ett år. Jeg anbefaler andre å gjøre det samme, sier Pål Isaksen fra Reinfjord i Nord-Troms.

- Jeg ser på Bibelen som en historiebok, med gode regler for hvordan vi skal leve livene våre, sier Pål Isaksen (41), som til daglig jobber på Rema 1000 i Alta. Så ofte han kan reiser han hjem til den vegløse bygda Reinfjord.

- Jeg vokste opp i et kristent hjem. Mamma og pappa tok imot omreisende forkynnere fra de fleste kristne misjonsorganisasjoner. Det var spennende for en liten gutt å høre på historier fra misjonsmarka, forteller han.

Jo eldre Pål Isaksen ble, jo flere diskusjoner om religiøse spørsmål ble det også med mamma Bodil, som har sine meningers mot.

- En motivasjon for å lese Bibelen var å stå betre rustet i diskusjoner med ho mamma. Dessuten er jeg et nysgjerrig menneske, sier Pål Isaksen.

Hør Pål Isaksen 25. august.