NRK Meny
Normal

Åsane kirke i Bergen

Åsane menighet er en av Norges største menigheter (18000 medlemmer) - med Åpen barnehage, honnørklubbens dansegruppe, speider, bønnegruppe, Y’s menn og gutteklubben for voksne menn.

Åsane kirke i Bergen
Foto: NRK / NRK

Gudstjeneste fra Åsane kirke i Bergen. Teksten er hentet fra 1. Mosebok slik den er gjengitt i Min Barnebibel.

Guds gaver er til for å deles. Dette er kapellan Godtfred Haugland sitt utgangspunkt i Åpen himmel i dag der nesten alle som medvirker i gudstjenesten er barn fra menigheten. Kantor er Jan Røshol.

Med barn fra Li barnegospel og fra Korskolen i Åsane kirke: Spiren, Jubal, Åsane kirkes guttekor, Prelud, Magnificat og Jubilate Deo.

Om kirken
Åsane kirke ble innviet 19.12.1993. Den sirkelrunde formen på kirken er svært uvanlig og gir kirken et helt spesielt utseende. Kirken ligger der folk ferdes – i utkanten at et travelt kjøpesenter i Åsane nord for Bergen sentrum.

Om menigheten
Åsane menighet er en av Norges største menigheter med over 18000 medlemmer. I løpet av en uke er det Åpen barnehage, honnørklubbens dansegruppe, speider, bønnegruppe, Y’s menn og gutteklubben for voksne menn.

Lars Erling Bjåstad Hovlid

Lars Erling Bjåstad Hovlid

Foto: NRK

Det er Honnørkoret og småbarnssang. Det er Korskolen i Åsane kirke med barnekoret Spiren, guttekor, aspirantkoret Jubal, jentekoret Prelud og jentekoret Magnificat, ungdomskoret Accord, og korene Prima Vista, Concord, Con Spirito og Jubilate Deo. Slik skjer det mye i kirken mellom søndagsgudstjenestene.

Åpen himmel i NRK1 søndag 27. juli 2008 kl. 17:30 - sendt første gang søndag 14. oktober 2007.