NRK Meny
Normal

Allehelgensdag

Eyvind Skeie fyller 60 år. Hans forfatterskap preges av lys, håp og fremtid. Derfor har vi satt sammen en fortelling for Allehelgensdag fra tre forskjellige innspillinger med tekster av ham.

Eyvind Skeie
Foto: Klaus E. Krogh

 

 

”Salmer til alle dager” på Allehelgensdag. En spesiell dag for mange. Kirkegårdsbesøk, kranser og levende lys. For mange er dette dagen for mange gode minner, men også en dag for sorg og savn. Så er det også utrolig viktig å sette ord på sine følelser.

I dag får vi god hjelp i ”Salmer til alle tider”, nemlig av Eyvind Skeie som i morgen fyller 60 år. Hans forfatterskap preges av lys, håp og fremtid. Derfor har vi satt sammen en fortelling for Allehelgensdag fra tre forskjellige innspillinger med tekster av Eyvind Skeie.

Det er ”Visst skal våren komme”, ”Det gode landet” og ”Etterklang”. Artistene Göran Fristorp, Anne Lise Gjøstøl, Iselin Alme og Gunstein Draugedalen tolker Skeies’ tekster som er tonesatt av Sigvald Tveit.

Vi får også møte forfatteren og jubilanten, Eyvind Skeie, som medvandrer og sjelesørger når han leser egne dikt. Så avslutter vi fortellingen med Skeies høystemte salme ”En dag skal Herrens skaperdrømmer møte.”

Forrige salmenøtt
Riktig svar på salmenøtta sist søndag skulle være ”Jesus, du er den himmelveg”, og vinnere av salmekruset ble:

Solfrid Skare Lystad fra Ørsta, Gerd Laupstad fra Bardu og Kristin Willassen fra Sortland.

Ny salmenøtt
Fra hvilken salme er strofen ”De samles til hans løvsalsfest” hentet?

Svar ved å klikke her .

Du kan også bruke vanlig post, og da er adressen:

Salmer til alle tider,
NRK,
7005 Trondheim.

First: Onsdag 7. november.