NRKMeny
 1. Nyhetsmeldinger

 2. Russisk rømling pågrepet i Ukraina

  En 34 år gammel russisk borger som rømte fra et rettsmøte i Asker og Bærum tingrett i 2013, er nå pågrepet i Ukraina, skriver Dagbladet. Mannen er siktet for organisert kriminalitet gjennom flere år, og var frem til nå internasjonalt etterlyst.

 3. Oppdrettsnæringen

  Stadfestar dødeleg laksesmitte

  Norway Royal Salmon har starta uttak av fisk etter utbrot av ILA-smitte ved oppdrettsanlegget Store Kvalfjord i Alta. Selskapet fryktar smitte ved to andre anlegg òg, ifølgje ei børsmelding. Laksesjukdomen infeksiøs lakseanemi har høg dødsprosent.

 4. Japan

  Puttet babyer i betong

  Japansk politi opplyser at en kvinne på eget initiativ har kommet inn og tilstått at hun puttet de nyfødte barna sine i bøtter fylt med betong. De bestialske og hittil uløste drapene skal ha skjedd på 90-tallet, melder AP. Kvinnen er nå arrestert.

 5. Orkla

  Orkla kjøper svenske nettbutikker

  Orkla har inngått avtale om kjøp av det svenske selskapet Health and Sports Nutrition Group AB, som har hovedkontor i Stockholm. 60 prosent av selskapets omsetning for de siste 12 måneder kommer fra Sverige – resten fra Finland, Norge og Danmark.

 6. Urolighet mellom Libanon og Israel

  Klargjør libanesiske tropper

  Libanons forsvarssjef Joseph Aoun etterspør full beredskap fra sine tropper utstasjonert ved grenseområdet sør i landet, melder forsvaret på Twitter. Dette for å «imøtekomme trusler fra den israelske fienden og deres overskridelser».

 7. Kupp i Zimbabwe

  Oppfordrar til nye Mugabe-protestar

  Den mektige krigsveteranforeininga i Zimbabwe, leidd av Chris Mutsvangwa, oppfordrar til nye demonstrasjonar og protestar mot president Robert Mugabe. Det melder AFP.

 8. SSB-bråket

  Slakter SSBs innvandringsregnskap

  SSB-veteranen Rolf Aaberge tar bladet fra munnen, og slakter sin kollegas innvandringsregnskap. I et intervju med VG sier han at regnskapet «aldri skulle ha vært godkjent» og at dokumentet «ikke hadde overlevd en internasjonal kvalitetskontroll».

 9. Terrorgruppen Den islamske stat (IS)

  Rouhani kunngjorde slutten for IS

  Irans president Hassan Rouhani kunngjorde tysdag «slutten for Den islamske staten» i ei utsegn på statleg TV, melder Reuters. Meldinga blei gjenteken av den høgtståande generalen Qassem Soleimani i den iranske revolusjonsgarden.

 10. Kupp i Zimbabwe

  Tidlegare visepresident vil heim

  Tidlegare visepresident Emmerson Mnangagwa reiser til Zimbabwe så snart det er trygt, melder Reuters. Han meiner Robert Mugabe må respektere folket og gå av som president. Sparkinga av Mnangagwa er delar av bakgrunnen for militærkuppet i førre veke.

 11. Syv savnet i Stillehavet

  Japansk kystvakt leter etter syv fiskere etter at båten deres kantret vest i Stillehavet utenfor Palau. I besetningen var to japanere og fem indonesere. Etter gårsdagens SOS-varsel ble båten funnet 410 kilometer sørvest for øya Palau, melder AFP.

 12. Se flere meldinger